Kungens puckade Star Wars-fråga till Natalie Portman

Kungens puckade Star Wars-fråga till Natalie Portman

Emil Oscar Rasmussen
07 december 2023 kl. 13:12
ANNONS
ANNONS

Storbritanniens nuvarande kung ställde stjärnan en inte helt genomtänkt fråga

Natalie Portman har öppnat upp om ett tidigare möte med Storbritanniens nuvarande kung, Charles III, som hon träffade i samband med premiären av "Star Wars: Episod I - Det mörka hotet" (1999). Den då blivande kungen ställde då en mindre genomtänkt fråga till skådespelerskan.

Natalie Portman, 42, var fortfarande en tonåring när hon tog klivet in i George Lucas Star Wars-universum i rollen som Padmé Amidala, och när Star Wars: Episod I - Det mörka hotet hade premiär 1999 var hon bara 18 år gammal.

Under premiären för filmen fick hon chansen att träffa den brittiska kungafamiljen, inklusive den nuvarande kungen, Charles III, som då fortfarande var prins Charles. I talkshowen Watch What Happens Live with Andy Cohen pratade Portman häromdagen om det där mötet, och mindes ett lustigt utbyte med kungen.

Kungens puckade Star Wars-fråga till Natalie Portman
Natalie Portmans blick när hon fick frågan av prins Charles? Foto: Fox Film.

Kung Charles undrade om 18-åriga Natalie Portman var med i de första Star Wars-filmerna

Det var när Andy Cohen frågade Natalie Portman om hon kommer ihåg sitt möte med kungafamiljen som Portman, aningen generat, delade med sig av ett minne av hur dåvarande prins Charles frågade henne om hon var med i originaltrilogin. En inte helt genomtänkt fråga med tanke på hur ung Portman var i samband med premiären och att hon därmed inte ens var född när de två första filmerna kom ut, och blott två år gammal när Jedins återkomst (1983) hade premiär.

– Jag minns att prins Charles, han var prins Charles då, frågade mig om jag var med i originalen. Jag sa "nej", jag var typ arton, berättar Portman.

Hon betonar dock att den nuvarande kungen av Storbritannien var väldigt vänlig under mötet, och även om det var en ofrånkomligt dum, kanske till och med lite puckad fråga, är den lätt att känna igen sig i, för vem har inte gjort något liknande dumt?

Natalie Portman avslöjar – öppen för att spela Padmé igen

Samtalet under Watch What Happens Live kom in på Star Wars efter att Natalie Portman fick en tittarfråga om hon har fått frågan om att reprisera rollen som Padmé nu när både Ewan McGregor och Hayden Christensen återvänt till sina roller i samband med att franchisen expanderar.

– Ingen har frågat mig [om jag vill spela rollen igen], men jag är öppen för det, svarar Portman.

Se klippet på Natalie Portman här:

Om vi får se Natalie Portman i Star Wars-universumet igen återstår att se.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL