Kumail Nanjiani spelar Chippendales grundare

Kumail Nanjiani spelar Chippendales grundare

19 maj 2021 kl. 15:55

Hulu gör Immigrant – en serie om striptease.

Kumail Nanjiani spelar huvudrollen i Hulus kommande serie "Immigrant", som handlar om Chippendales-grundaren Somen "Steve" Banerjee.

Komikern och skådespelaren Kumail Nanjiani har gått från att spela roller som nördiga sidekicks, som Dinesh i Silicon Valley, till att bli ett återkommande namn i några av Hollywoods största produktioner. Bland hans kommande projekt kommer vi exempelvis att få se honom i Marvels Eternals och i den kommande Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi.

Nu har Nanjiani landat ytterligare en storroll – denna gången som Somen "Steve" Banerjee, grundaren av den mytomspunna dansgruppen (och den före detta baren) Chippendales, som har blivit ett välkänt namn genom manlig striptease. 

The Hollywood Reporter rapporterar att Hulu har beställt åtta avsnitt av miniserien, som kommer att gå under namnet Immigrant. Innehållet kommer att skildra Banerjees liv, som beskrivs som galet, fullt av mörk komik och brott.

Banjerees bar, Chippendales, blev väldigt framgångsrik genom att introducera manliga strippor och konceptet spred sig därefter över USA som en löpeld. Numera har Chippendales sin bas i Las Vegas. Banjeree hamnade senare i strålkastarljuset återigen för sin inblandning i en mordkomplott på en av Chippendales koreografer. Innan han kunde få sin dom 1994, tog Banjeree sitt liv.

Kumail Nanjiani har genomgått en fascinerande resa de senaste åren. Efter att ha gjort sig ett namn som komiker och i roller där han spelet allt från typiska nördar och underdogs till harmlösa mesar, tilldelas han nu stora roller på löpande band – bland annat i både Star Wars och Marvels universum, som tidigare nämnt.

Häromåret tystade Nanjiani alla som tvivlade på hans medverkan i actionfyllda franchises genom att posta en bild på sin nytränade kropp – och han välte mer eller mindre hela internet:

Kumail Nanjiani Instagram
Foto: Instagram @kumailn

Nanjiani kommer även att producera "Immigrant", som skrivs av Robert Siegel (Pam & Tommy, The Wrestler), Rajiv Joseph och Mehar Sethi.

VIDARE LÄSNING:
Inspelningen av Obi-Wan Kenobi påbörjad
Kommande Marvel-filmer 2021

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL