Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Clark Middleton

Kultskådisen Clark Middleton död i ovanlig sjukdom

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 oktober 2020

Blev 63 år gammal.

Skådespelaren Clark MIddleton har dött i en ovanlig och obotlig virussjukdom. Under åren såg vi honom i kultfavoriter som "Twin Peaks", "Kill Bill" och "Sin City".

Flera amerikanska medier rapporterar att skådespelaren Clark MIddleton dog den 4 oktober, till följd av en ovanlig och obotlig virussjukdom. Sjukdomen i fråga heter nilfeber och sprids via myggbett.

Symtomen för nilfeber beskrivs som influensaliknande, men cirka 1 procent av de insjuknande drabbas också av hjärnhinneinflammation. Av dessa är det i sin tur 17 procent som avlider.

Clark Middleton avled i sitt hem i Los Angeles. Hans hustru Elissa ska ha varit närvarande.

"Med tungt hjärta meddelar vi om bortgången av ett liv värt att fira: Clark Tinsley Middleton, 63 - älskad skådespelare, författare, regissör, lärare, hjälte, make, ledstjärna, vän", skriver Elissa. "Clark gick bort den 4 oktober till följd av West Nile-virus, som det i dagsläget inte finns något känt botemedel för. Clark var en vacker själ som vigde sitt liv till att trotsa begränsningar och kämpa för människor med funktionshinder."

Clark Middleton medverkade i 46 filmer och serier enligt IMDb. Bland dessa finner vi titlar som Kill Bill: Vol. 2, Sin City, Twin Peaks, Snowpiercer och The Blacklist.

Det framkommer också att MIddletons sista film släpps postumt. Filmen i fråga heter Antarctica och är en romantisk dramakomedi.

Antarctica förväntas ha premiär någon gång senare i år. Exakt datum är ännu inte bestämt.

För mer läsning se vår lista med nyligen avlidna skådespelare och deras sista filmer.

NÄSTA ARTIKEL