Kritiken mot Chris Rock: "Den otrevligaste jag någonsin intervjuat"

Kritiken mot Chris Rock: "Den otrevligaste jag någonsin intervjuat"

Emil Oscar Rasmussen
08 mars 2023 kl. 20:03

Brittiskt tv-ankare sågar Chris Rocks beteende

Det senaste året har Chris Rock varit en omdebatterad person, mycket tack vare den örfil som Will Smith gav honom under Oscarsgalan 2022, mitt under brinnande livesändning. Därefter är det många som ställt sig i Rocks ringhörna, men en som inte uppskattar komikern är den brittiske tv-profilen Richard Madeley som häromdagen riktade sylvass kritik mot Chris Rock.

Ett år efter den omtalade skandalen på Oscarsgalan 2022, och en vecka innan årets gala, slog Chris Rock till sist tillbaka mot Will Smith. I en livesänd Netflix-special den 4 mars, pratade Chris Rock för första gången offentligt om örfilen som han fick ta emot från Smith för knappt ett år sedan.

Det var efter ett skämt om Will Smiths fru Jada Punkett Smith som den förstnämnde av dem tappade fattningen, gick upp på scen och gav Rock en lavett – i livesändning och mitt framför ögonen på hela Hollywood-eliten.

– De som säger att ord gör ont har aldrig blivit slagna i ansiktet, är ett av skämten Rock avfyrar i sin Netflix-special.

Efter händelsen är det många som ställt sig bakom Chris Rock rygg, medan Will Smith fått acceptera en kavalkad av kritik, även om han också haft sin beskärda del av stöttande röster. Det är dessutom långtifrån alla som uppskattar Chris Rock. En som verkligen inte tycks hysa några varma känslor för Rock är det brittiske tv-ankaret Richard Madley.

Kritiken mot Chris Rock: "Den otrevligaste jag någonsin intervjuat"
Foto: Kirill Bichutsky/Netflix.

Richard Madley om Chris Rock: "Den otrevligaste jag någonsin intervjuat"

I programmet Good Morning Britain diskuterades Chris Rock häromdagen och Richard Madley höll inte igen när han berättade om sina egna erfarenheter av de amerikanska komikern.

– Under 50 år i branschen är han den otrevligaste jag någonsin varit tvungen att intervjua, säger Madley. Han var bara genomgående, ofattbart otrevlig

Madley förklarar att han intervjuade Rock tillsammans med Ben Stiller i anknytning till premiären av Madagaskar (2005), där Rock gjorde rösten till zebran Marty.

– Jag slog dock inte till honom. Jag höll mina händer för mig själv, avslutar Madley lite skämtsamt innan samtalet går vidare.

Oscarsgalan 2023 går av stapeln söndagen den 12 mars och sänds på TV4 i Sverige.

NÄSTA ARTIKEL