Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Körberg om nya Ronja Rövardotter: "Nej, för helvete"

Körberg om nya Ronja Rövardotter: "Nej, för helvete"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 september 2022

Inga planer på att återvända till Astrid Lindgrens värld

Viaplay gör nu en TV-serie av "Ronja Rövardotter". Den folkkäre artisten Tommy Körberg har däremot inga planer på att gästspela i produktionen.

Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Viaplay arbetar på en TV-serieversion av Astrid Lindgrens älskade klassiker Ronja rövardotter, som ska bestå av tolv stycken avsnitt. I svenska mått beskrivs adaptionen som en storsatsning med ambitionen att ge en djupare inblick i Ronjas värld.

Viaplay själva menar att berättelsen är densamma" men att den också "broderas ut" och "anpassas efter dagens publik". Bland annat utlovas storslagna specialeffekter, vackra miljöskildringar och mer utvecklade karaktärer.

Tommy Körberg
Tommy Körberg. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Tommy Körberg är "för gammal" för att vara med

I Tage Danielssons Silverbjörn-vinnande klassiker Ronja Rövardotter från 1984 såg vi Tommy Körberg i rollen som rövaren Lill-Klippen. När Filmtopp intervjuade den TV-aktuella och folkkära artisten om hyllningsprogrammet Vilket liv!, passade vi även på att fråga honom om nya Ronja Rövardotter:

– Jag har ingen aning om vad de håller på med, säger Tommy Körberg till Filmtopp.

Han bedyrar även att han inte kommer att vara med i en liten roll:

– Nej, för helvete, det är jag alldeles för gammal för, säger Tommy och skrattar.

Ronja Rövardotter
 Ronja och Birk i "Ronja Rövardotter". Foto: Frida Wendel. 

 

Skådespelarna i nya Ronja Rövardotter

I dag kunde vi rapportera att nykomlingen Kerstin Linden ska gestalta Ronja Rövardotter. Av närmare 4 000 provspelningar föll lotten slutligen på henne:

– Det känns så himla kul att få göra min tolkning av rollen som Ronja Rövardotter. Även om boken och filmen om Ronja kom innan jag var född så har jag ändå läst och sett den flera gånger - och jag älskar verkligen berättelsen. Ronja är en tuff och smart tjej med mycket skinn på näsan, säger Kerstin Linden.

Det är också klart att Jack Bergenholtz Henriksson ska gestalta Ronjas vän Birk Borkason. Tvåfaldigt Guldbaggevinnande Sverrir Gudnason ska gestalta pappa Borka, Chripstopher Wagelin pappa Mattis, Krista Kosonen mamma Lovis och Maria Nohra mamma Undis.

I dagsläget är det inte bestämt när Ronja Rövardotter har premiär.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL