Nu börjar inspelningen av The Nun 2 – då har den premiär

7 kommande skräckfilmer på bio

Eyla Runsten
02 mars 2023 kl. 18:00

7 skräckfilmer som kommer på bio

Om du gillar skräckfilmer och har sett alla som är i din smak så är den här listan perfekt för dig. Här är sju skräckfilmer som kommer på bio under 2023.

Under 2023 kommer du att kunna se fram flertalet spännande (och förhoppningsvis läskiga) skräckfilmer. Nedan följer sju rysare som kommer till svenska biografer under året.

Här är 7 skräckfilmer som kommer på bio:

Scream VI – 10 mars

Scream VI är en amerikansk skräckfilm och är den sjätte filmen i den kultförklarade Scream-filmserien. Efter den senaste gången karaktärerna lyckades undkomma Ghostface, lämnar filmens fyra karaktärer Woodsboro för en nystart i New York City. Frågan är bara om de är säkrare där...

Infinity Pool – 24 mars

James och Em Foster njuter av en solsemester på ön La Tolga, när en dödlig olycka avslöjar att turistparadiset för soldyrkare dessutom är en front för hedonistisk turism, hänsynslöst våld och ofattbara rysligheter. I huvudrollerna ser vi Mia Goth och Alexander Skarsgård.

Renfield – 12 april

Renfield är en kommande amerikansk skräckkomedi som handlar om R.M. Renfield, som bestämmer sig för att lämna sitt hundratals år långa jobb som medhjälpare och lakej till Greve Dracula. Renfield hittar ett nytt jobb i New Orleans och blir kär i den häftiga, aggressiva trafikpolisen Rebecca Quincy. I rollerna ser vi bl.a. Nicolas Cage som Dracula, Nicholas Hoult som Renfield och Awkwafina som Rebecca Quincy.

Evil Dead Rise – 21 april

Evil Dead Rise är en amerikansk skräckfilm som handlar om två tidigare separerade systrar vars återförening blir kortlivad tack vare att det dyker upp demoner med förmågan att besätta levande varelser. Systrarna kastas in i en våldsam kamp för sin överlevnad i vad som är den värsta tänkbara, mest mardrömslika versionen, av en familjeåterträff.

Beau Is Afraid – 28 april

Beau Is Afraid är en surrealistisk skräckkomedi med Joaquin Phoenix i huvudrollen. Filmen är skapad av Ari Aster (Midsommar) och handlingen gör avstamp i ett decennier gammalt porträtt som föreställer en av de mest framgångsrika företagaren någonsin.

The Boogeyman – 2 juni

The Boogeyman är en kommande skräckfilm med det övernaturliga i centrum av berättelsen. Filmen kretsar kring morden på Lester Billings barn. Billings första två barn dog mystiskt av orelaterade orsaker när de var ensamma i sina rum. Det enda gemensamma nämnaren mellan barnens död var att de skrek "Boogeyman!" innan de lämnades ensamma i sovrummen, samt att garderobsdörrarna var på glänt efter att deras kroppar hittades...

The Nun 2 – 8 september

The Nun 2 är, som titeln antyder, uppföljaren till The Nun (2018) och även den nionde filmen i The Conjuring-universumet. Uppföljaren utspelar sig på 1950-talet, med en mördad präst som sätter ett händelseförlopp kantat av mörka krafter i rullning. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL