Nu på bio

Det senaste på biofronten!

“Klimpen” gör comeback i dokumentär

“Klimpen” från Bert gör comeback

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 augusti 2020

Martin Iliou gjorde sig ett namn som Klimpen i “Bert” på 90-talet – därefter förändrades allt.

“Jag är Klimpen, motherfucker!” är en gripande dokumentär om Martin Ilious kamp för att ta sig tillbaka från en tillvaro präglad av alkohol, hjärtesorg och olycka.

Martin "Klimpen" Iliou
Foto från Martin Ilious Instagramkonto. https://www.instagram.com/martiniliou/

Minns du Klimpen, den störige mobbaren från 90-talsserien “Bert”? Han som myntade uttrycket “balla-balla-balla” och satte skräck i alla omkring sig? I en ny dokumentär av Mattias Sjöstedt kan du följa mannen bakom rollen, Martin Iliou, under hans resa på väg tillbaka från avgrunden.

Det är över 25 år sedan som Martin Iliou porträtterade Klimpen i Bert (1994) för första gången. Sedan dess har mycket hänt och Iliou har sett sig själv hamna allt längre från rampljuset. 

I Jag är Klimpen, motherfucker! skildrar Mattias Sjöstedt sin vän Ilious resa i hans kamp för att återvända från botten. När Sjöstedt träffar Iliou så är han nyligen skild och kämpar med både depression och alkoholproblem – men han är långt ifrån besegrad. Tvärtom, Iliou är både nyförälskad och drömmer om att ta sig tillbaka till rampljuset. 

Dokumentären är en stark berättelse om en man som fått motstå många av livets stora prövningar, och innehållet är till bredden fyllt med sorg, revanschlust och inte minst kärlek. 

Jag är Klimpen, motherfucker! Finns att se på SVT-play. Du kan också se trailern till dokumentären här: 

Är du sugen på mer “Bert” så kan du läsa vidare om högaktuella långfilmen “Berts dagbok” som nyligen hade premiär.

NÄSTA ARTIKEL