KLART: The Mandalorian & Grogu blir nästa Star Wars-film på bio

KLART: The Mandalorian & Grogu blir nästa Star Wars-film på bio

Axel Diedrichs
10 januari 2024 kl. 09:01

Lucasfilm bekräftar nyheten

Nu står det klart att nästa Star Wars-film att gå upp på bio är "The Mandalorian & Grogu" av Jon Favreau, som är hjärnan bakom serien med karaktärerna.

Efter den mindre lyckade trilogin om Rey Skywalker, Finn och Kylo Ren, som varvades med de två spinoff-filmerna Rogue One och Solo, har det varit oklart gällande vilket som ska bli nästa Star Wars-äventyr på bio. Nu har vi förstått att det blir en film som för vidare storyn om Din Djarin och hans vän Grogu, även kallad "Baby Yoda". 

KLART: The Mandalorian & Grogu blir nästa Star Wars-film på bio
Foto: Disney.

The Mandalorian & Grogu blir nästa Star Wars-film

Den nya filmen heter The Mandalorian & Grogu och enligt Lucasfilm själva kommer den att börja spelas in senare i år. Jon Favreau, som ligger bakom serien The Mandalorian regisserar och producerar tillsammans med Kathleen Kennedy och Dave Filoni

– Jag har älskat att berätta historier som utspelar sig i den fantastiska värld som George Lucas skapade. Möjligheten att ta med Mandalorianen och hans lärling Grogu till bioduken är extremt spännande, säger Favreau i ett pressmeddelande. 

Så här säger Kathleen Kennedy om att få ta de älskade karaktärerna till vita duken:

 Jon Favreau och Dave Filoni har fört in två nya älskade karaktärer i Star Wars, och den här nya berättelsen passar perfekt på bio.

Det framkommer inte vilka som medverkar framför kameran, men vi får utgå från att Pedro Pascal gör titelrollen så som han gjort över tre säsonger av The Mandalorian. Man ger heller ingen hint om hur filmen kan tänkas att påverka eller fungera tillsammans med den fjärde säsongen av serien. 

The Mandalorian & Grogu beskrivs som flaggskeppet i Lucasfilms pågående satsning på långfilmer, där andra verk kommer att regisseras av Sharmeen Obaid-Chinoy, James Mangold och Dave Filoni, som för närvarande också arbetar på att utveckla säsong 2 av Ahsoka

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL