KLART: "Rom" blir Rolf Lassgårds nya långfilm – då har den premiär

KLART: "Rom" blir Rolf Lassgårds nya långfilm – då har den premiär

Filmtopp
16 mars 2023 kl. 08:03

Dansk-svenskt triangeldrama

Nu är det klart att Rolf Lassgårds nästa långfilm blir "Rom", som regisseras av danske Niclas Bendixen. Filmen beskrivs som en "romantisk feelgood" där Lassgård hamnar i mitten av ett dansk-svenskt triangeldrama.

Rolf Lassgård fortsätter sitt flitiga arbete, denna gången i den dansk-svenska produktionen Rom, som regisseras av koreografen och regissören Niclas Bendixen (Ditte & Louise).

Rom hamnar Rolf Lassgård i mitten av ett dansk-svenskt triangeldrama. Han återförenas med danska stjärnorna Bodil Jørgensen och Kristian Halken, som han tidigare mött i serien Badhotellet. Motor Productions producerar i samarbete med Gimme a Break och Erika Wasserman, som ifjol regidebuterade med Året jag slutade prestera och började onanera.

Livsbejakande och rörande kärlekshistoria

Rom är en rolig, livsbejakande och rörande kärlekshistoria om att hitta sig själv och varandra igen. Danska Bodil Jørgensen och Kristian Halken spelar det äkta paret Gerda och Kristoffer som åker på en romantisk resa till den italienska huvudstaden. När den gamla flamman Johannes, som spelas av Rolf Lassgård dyker upp, sätts deras kärlek på prov.

Rom har förväntad biopremiär i början av 2024.

NÄSTA ARTIKEL