Snart släpps Batgirl på HBO Max

KLART: nya Batgirl-filmen skrotas: "Oreparerlig"

Filmtopp
03 augusti 2022 kl. 10:08

Superhjältefilmen uppges vara helt horribel

Den nya Batgirl-filmen har kostat Warner Bros. 70 miljoner dollar att göra, men nu väljer filmbolaget att skrota projektet. Den anses helt enkelt vara för svår att rädda.

Warner Bros. satsning på att ta DC:s Batgirl till långfilmformatet har varit ett dyrt misslyckande. Redan i januari kunde vi rapportera att storfilmen skulle släppas på HBO Max i år, men mer än ett halvår senare kan vi meddela att så blir inte fallet. Tvärtom kommer publiken inte att få se den överhuvudtaget. Enligt källor till The New York Post anser folket på Warner Bros. att filmen är för usel för att någonsin få se dagens ljus.

Batgirl kommer inte att få visas för publiken men ett fåtal fick se dess testvisning, vilket ska ha spelat in i beslutet att skrota filmen. Testvisningarna ska nämligen ha fått usla mottaganden och studion anser det vara klokare att minska sina förluster genom att inte lansera filmen, men också en god gärning för själva varumärkets framtid.

Att filmen inte släpps anses naturligtvis också vara en DC-katastrof. Otaliga filmprojekt läggs ned, men ytterst sällan hinner de kosta så mycket som 70 miljoner dollar. En summa som uppgifter menar egentligen kunna röra sig om närmare 100 miljoner dollar.

– De tror att en outhärdlig Batgirl kommer att vara oåterkallelig, ska en källa i Hollywood ha sagt till The New York Post.

I det tilltänkta äventyret skulle vi ha fått se den världsberömda sångaren och låtskrivaren Leslie Grace som huvudkaraktären Barbara Gordon. Storyn följde Barbara som tar på sig Batgirl-dräkten för att bekämpa brott i Gotham. Med på rollistan fanns även Brendan Fraser, Batman-legendaren Michael Keaton och J.K. Simmons som vi sett spela polischef James Gordon.

Batgirl regisserades av Adil El Arbi och Bilall Fallah som senast gjorde Bad Boys For Life.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL