Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jönssonligan

KLART: De leder Guldbaggen 2021

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 januari 2021

Äger rum den 25 januari 20.00.

Nu är programledarna för årets Guldbaggegala klara. Komikern, regissören och barnboksförfattaren David Sundin och programledaren, poddaren och kolumnisten Amie Bramme Sey delar på värdskapet för galan som äger rum måndag 25 januari och direktsänds i SVT kl 20.00.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut sedan 1964 av Filminstitutet för framstående insatser inom svensk film under det gångna året. På grund av de restriktioner som pandemin medför blir det en annorlunda gala som denna gång sänds från Annexet i Stockholm. 

Guldbaggen är galornas gala, den glammigaste galan vi har i Sverige. Jag och Amie kommer att göra allt vi kan för att leda tittarna genom kvällen så värdigt och glamouröst vi kan, säger David Sundin.

Publiken kan förvänta sig en hel massa energi. Här har man legat på latsidan i ett år snart, fatta hur laddad jag är? Nu när vi kör utan folk på plats känns den riktiga publiken, alla hemma i sofforna, ännu viktigare. Det hoppas jag att alla tittarna kommer att känna av, säger Amie Bramme Sey, som ser fram emot att jobba med David Sundin.

Får det ens kallas gala om inte David Sundin är med på ett hörn? Så rutinerad är han och det känns självklart otroligt bra.

Totalt kommer 19 Guldbaggar att delas ut under galan, vilket är något färre än vanligt. Guldbaggens Publikpris, där alla kan rösta på sin favorit bland de fem mest sedda svenska filmerna på bio, är satt på paus detta år eftersom många biografer tvingats hålla stängt.

Utöver Guldbaggarna delas också Gullspiran ut, för betydelsefulla insatser för den svenska barn- och ungdomsfilmen.

Läs mer om alla nominerade här.

Guldbaggen 2021 arrangeras av Svenska Filminstitutet, SVT och Leroy Media. Galan direktsänds i SVT Play och SVT1 måndag 25 januari med start kl 20.00.

NÄSTA ARTIKEL