Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hunger Games

Klart: då kommer nästa Hunger Games-film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 april 2022

Bygger på boken "Balladen om sångfåglar och ormar"

Har du väntat i ovisshet på när du äntligen ska få se Panem på vita duken igen? Då kommer du glädjas över att Lionsgate satt ett premiärdatum för Hunger Games 5.

Det femte tillskottet till Hunger Games-filmerna kommer vara baserad på Suzanne Collins senaste bok,Balladen om sångfåglar och ormar (The Ballad of Songbirds and Snakes) som kom ut 2020. Boken handlar om en ung Coriolanus Snow som slutligen blir den hänsynslösa presidenten av Panem vi känner igen från böckerna om Katniss Everdeen. 

Innan boken ens släpptes meddelade Lionsgate och Collins att boken skulle göras till film. Det har varit ovisst om när filmen förväntas ha premiär, men Screenrant rapporterar nu att datumet är satt till 17 november 2023.

Det är då åtta år sedan huvudserien såg sitt slut med filmen The Hunger Games: Mockingjay del 2. I huvudrollerna såg vi Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen, Liam Hemsworth som Gale Hawthorne och Josh Hutcherson som Peeta Mellark. President Snow spelades av Donald Sutherland.

Rollistan för Songbirds and Snakes har ännu inte meddelats, men vi kan förvänta oss att Lawrence, Hemsworth och Hutcherson inte kommer att göra ett framtädande. Den nya filmen utspelar sig nämligen under det 10:e hungerspelen, medan de tidigare startar under det 74:e. Filmen ska spelas in nu under 2022, så troligtvis kommer rollistan att bli offentligt senare i år.

Vi förmodar att Lionsgate kommer satsa stort på filmen eftersom de tidigare Hunger Games-filmerna är en av studions största framgångssagor. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL