Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Black Jack

KLART: Colin Nutleys Black Jack får uppföljare

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2021

Kultklassikern kommer tillbaka

Det tog över 30 år men nästa år påbörjas inspelningen av "Black Jack 2".

I en intervju med Aftonbladet berättar filmregissören Colin Nutley att det är dags att göra en uppföljare till BlackJack. Filmen som släpptes 1990 har blivit mycket större än vad regissören trodde.

– Filmen ska vara i samma anda som i Black Jack, men det har ju gått 30 år. Jag vill gärna nyttja folkparkerna och Folkets hus, alltså den spelplatsen eftersom den innehåller så mycket stoff till film. Det är viktigt att känslan blir densamma, säger Colin Nutley till Aftonbladet.

Colin berättar också att planerna på en uppföljare har funnits länge, men att det är först nu som han har fattat sitt beslut. Däremot vill han inte berätta några närmare detaljer om handlingen. Vad som däremot framkommer är att inspelningen, om allt går som planerat, påbörjas nästa år.

– Den film som jag fått absolut mest reaktioner kring är just Black Jack. Den berör människor på djupet eftersom den handlar om det sätt vi lever. Om drömmar, illusioner, glädje, hopp, kärlek och ensamhet. Filmen har blivit mycket större än jag trodde, säger Colin Nutley till Aftonbladet.

Exakt när Black Jack 2 förväntas att få premiär återstår att se. För mer läsning se vår lista med årets bästa svenska filmer!

NÄSTA ARTIKEL