Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Framing Britney

KLART: Britneys pappa ger upp förmyndarskapet

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2021

Popstjärnan och skådespelaren får ny förmyndare

Det har länge stormat kring Britney Spears förmyndarskap. Nu rapporterar TMZ att hennes pappa, Jamie, ger upp förmyndarskapet efter ett decennium.

Birtney Spears var en gigantisk stjärna under 90-talet och början av 2000-talet. Utöver att leverera hits på musikfronten medverkade hon också i filmer och serier som Crossroads, Austin Powers: Goldmember och How I Met Your Mother.

Den senaste tiden har frågan om Britneys hälsa stormat upp på sociala medier och hennes fans har uttryckt stor oro. Det dröjde inte heller länge innan frågan om hennes förmyndarskap kom på tapeten.

Sedan tretton år tillbaka har nämligen Britney Spears varit omyndighetsförklarad till följd av en intensiv period av psykisk ohälsa. Enligt TMZ väljer nu hennes pappa, Jamie Spears, att säga upp sitt förmyndarskap. Istället ska man nu utse en ny förmyndare.

Finns ingen egentlig grund för byte

De rapporterar också att Jamies advokat ska ha skrivit att det inte finns "någon egentlig grund" för att byta förmyndare och att det är "högst diskuterbart" om  ett byte av förmyndare i detta läge vore det bästa för artisten.

Anledningen till att pappan ska ha gått med på detta, menar advokaten, ska vara att han inte vill ha ett offentligt bråk med sin dotter. "En förmyndare måste agera i hennes bästa intressen" ska Jamie ha uttryckt enligt sin advokats dokumentation.

Samtidigt är det många som kritiserar fadern med motivationen att han ska ha hållit dottern "fången" mot sin vilja. Detta ska han ha gjort för att komma åt hennes pengar.

Vem som kommer att bli Britney Spears nya förmyndare är ännu inte klart, men enligt uppgifter är revisorn Jason Rubin en kandidat.

Turerna kring Britney Spears förmyndarskap och uppväxt finns också i den nya dokumentären "Framing Britney" som finns tillgänglig på C More.

NÄSTA ARTIKEL