Känslosamt i Kjell Bergqvists och gängets återträff i ”Bättre sent än aldrig”

Kjell Bergqvists fina hyllning till Harald Treutiger i ”Bättre sent än aldrig”

Axel Diedrichs
02 november 2023 kl. 13:13

Finstämd återförening när resan ska summeras.

I går fick tittarna se när Kjell Bergqvist, Harald Treutiger och de andra summerade sin gemensamma resa i säsongsfinalen av "Bättre sent än aldrig".

Under åtta avsnitts tid har tittarna fått följa med gänget bestående av Peter Magnusson, Thomas Ravelli, Claes Malmberg, Harald Treutiger och Kjell Bergqvist på en unik resa. På färd genom flera olika länder har de betat av grejer på sina bucket lists, från att tälta i den marockanska öknen till att ta sig an schackboxning i Italien.

I det nionde avsnittet, som är en säsongsfinal, träffade de varandra flera månader efter äventyret för att summera upplevelsen i backspegeln. Under aftonen hade de, även utan alla häftiga händelser, väldigt roligt tillsammans. Men dörren stod även på glänt för lite djupare och känslosamma reflektioner.

Kjell Bergqvists fina hyllning till Harald Treutiger i ”Bättre sent än aldrig”
Hela gänget återträffas på svensk mark. Foto: discovery+.

Kjell Bergqvists fina hyllning till Harald Treutiger i ”Bättre sent än aldrig”

När de fem folkkära profilerna återsåg varandra bytte de ut de varmare breddgraderna mot ett kallt Muskö i Sverige. Inledningsvis infann det sig en pirrig och nästan nervös känsla inför att träffas igen, vilket ingen riktigt visste hur det skulle vara. 

– Jag tror att det blir en spännande dag. Vi har fått väldigt många minnen ihop som vi kan snacka om och garva åt lite, sade Kjell Bergqvist, som dessutom fick fira sin 70-årsdag under resans gång.

– Det trodde jag inte men man har ju saknat dem lite grann. Vi blev som en familj lite när vi var ute och reste, tillade Claes Malmberg.

Resan har banat väg för betydande vänskaper och relationer de fem resenärerna emellan. En vänskap som kanske växte sig starkare än vad Kjell först hade förväntat sig var den till Harald, som han inte kände innan de först lämnade Sverige tillsammans. I avsnittet beskriver han honom som "en vän i livet" och "en go lagspelare".

– Det är en mycket trevlig upplevelse och en trevlig vän som jag hittat här i livet. Jag kände inte Harald alls, och tittade på honom en del. Han höll sig lite i bakgrunden när han kände att de här gubbarna gick igång. Framför allt runt "Classe" och Peter, då är det inte lätt att få en syl i vädret. Han är en go lagspelare, Harald. 

Du som vill se återträffen kan göra det på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL