Gänget firar Kjell Bergqvists 70-årsdag i “Bättre sent än aldrig”

Gänget firar Kjell Bergqvists 70-årsdag i “Bättre sent än aldrig”

  • Discovery+
Uppdaterad kl. 19:09 | Publicerad 20 september 2023 kl. 17:09

Fårhjärna, fågelbajs och fez

Gängets sista timmar i Marocko är fullspäckade. De äter fårhjärna, trampar i fågelbajsbad och prutar hos de marockanska försäljarna. Ett stort firande av Kjell Berqgvist hinns även det med innan de tar sig till nästa destination i den resa som "Bättre sent än aldrig" är.

Gubbgänget fortsätter sin resa i den marockanska staden Marrakech. Harald Treutiger har bokat ett hotell där rummen är minst sagt uppdelade. Kjell Bergqvist får ett rum med balkong och fönstervägg medan Peter Magnusson får ett rum som snarare liknar en större garderob. Lyckligtvis ska de inte stanna på hotellet länge utan gänget beger sig snabbt till en kvällsmarknad.

Gänget firar Kjell Bergqvists 70-årsdag i “Bättre sent än aldrig”
Kjell Bergqvist njuter av lite egentid med "en till" kall på hotellet. Foto: discovery+

Gänget får gärna smaka på fårhjärna

Harald har redan ett stånd i åtanke när de kommer till marknaden. I stånd 53 ska gänget nämligen få chansen att pröva på fårhjärna, en delikatess karlarna inte riktigt är bekanta med. De nyfikna äventyrarna Claes Malmberg tillsammans med Peter och Harald provar gärna på den udda maträtten. Men Thomas Ravelli och Kjell får inte upp någon aptit över och hoppar över just den här upplevelsen.

– Ta, ta, ta, ta, amen låt mig va för fan. Jag kan väl bestämma själv vad jag vill äta och inte äta. För mig duger en brödbit och lite dricka, säger Kjell i sitt försvar över att inte låtit sig övertalas att smaka en bit fårhjärna.

De övriga gubbarna som faktiskt smakade hjärnan tyckte inte att det var en sådan stor smakupplevelse.

Gänget firar Kjell Bergqvists 70-årsdag i “Bättre sent än aldrig”
Firandet är i full gång. Foto: discovery+

Kjells födelsedagsfirande

Kjell Bergqvist hade nyligen haft sin 70-årsdag när gänget var i Marocko, vilket de gärna ville fira. Med Kjell kvar på hotellet delade sig de resterande fyra männen upp sig för att hitta födelsedagspresenter. Claes och Peter hjälpte till att bleka skinn genom att trampa på det i ett fågelbajsbad, för att få ett skinn som de kunde ge till Kjell. Thomas och Harald prövade på sin lycka i att pruta sig fram i olika affärer för att kunna få en kaftan och en fez till ett rimligt pris. 

Dessa gåvor presenterades sedan inför Kjell under ett överraskningskalas på hotellet. Han blev väldigt glad över sin kaftan och fezen men skinnbiten var inte lika spännande och försvann någonstans under festen. Med dromedarturer och födelsedagsfiranden verkar det som att tiden i Marocko var riktigt lyckad, nu är det dags för nya äventyr på nästa destination, Italien.

Du ser "Bättre sent än aldrig" på Kanal 5 och discovery+.

NÄSTA ARTIKEL