Kjell Bergqvists diss mot Leif GW Persson: ”Han får sina pengar”

Kjell Bergqvists känga mot Leif GW efter Bäckström-kritiken: ”Får sina pengar”

Axel Diedrichs
22 maj 2024 kl. 08:27

Bergqvist om att Leif GW Persson verkar tycka "Bäckström" är för mesigt

I en ny intervju svarar Kjell Bergqvist på frågan om vad han tror att Leif GW Persson tycker om serien "Bäckström" som bygger på hans böcker.

När skådespelaren Kjell Bergqvist gästade Lotta Bromé på Mix Megapol den 13 maj diskuterade de TV-serien Bäckström som nu rullat över tre säsongers tid. Hon försöker då bena ut varför han passar så bra i rollen som den beska kommissarien: 

– Jag passar nog ganska bra att göra Bäckström som är syrlig och kaxig, säger Bergqvist. 

I samtalet tog Bromé upp att man tidigare gjort ett försök med Bäckström i USA, men utan framgång då man ansåg karaktären vara för elak, förklarade Bergqvist hur man bitvis gjort annorlunda för att mjuka upp honom i TV4-serien:

– Han är ju egentligen ett stort svin även i böckerna, men vi har ju försökt att hitta nån slags hjärta hos Bäckström. Det har vi gjort mycket ihop med grannen, den här lilla killen som vi har skrivit till extra scener med för att visa att han har ett hjärta nånstans som klappar.

Kjell Bergqvist känga mot Leif GW efter Bäckström-kritiken: ”Får sina pengar”
Foto: TV4.

Kjell Bergqvists känga mot Leif GW Persson

Alla verkar dock inte vara helt glada med att TV-serien Bäckström är snällare än böckerna. När Kjell Bergqvist fick frågan om Leif GW Persson tycker om serien Bäckström svarade han:

– Nej, det tror jag inte. Han sa väl nånting att han tycker att Bäckström var lite för mesig eller snäll. Men jag tror inte han bryr sig så mycket. Han får sina pengar och så skiter han i resten, säger Kjell Bergqvist med ett skratt.

Har tidigare sagt att Leif GW verkar nöjd

I en artikel som Boktugg publicerade i mars 2020 verkade det som att Leif GW Persson var väldigt nöjd med att man hade plockat in Bergqvist som seriens titelkaraktär. 

– Jag träffade Leif innan vi drog igång det här, och han har sagt att han är väldigt nöjd med valet av mig. Och det får man ju se som ett rätt gott betyg, för han kan ju vara ganska krass, sade Kjell Bergqvist då.

Ja, oavsett vad Leif GW Persson tycker om Bäckström så är det i slutet av dagen viktigast vad tittarna har att säga. Vad vi kan se, så tittar serien ofta fram på topplistorna när statistikföretaget MMS listar de mest streamade produktionerna i Sverige. Att vi kommer få se Bäckström säsong 4 känns därför inte alls osannolikt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL