Killinggänget återförenade – här är deras nya film

Killinggänget återförenade – här är deras nya serie

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:50 | Publicerad 16 november 2023 kl. 13:01

Återförenas i dokumentär som går upp på SVT i jul

I jul kommer vi att få se en tre timmar lång dokumentär om Killinggänget med Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Andres Lokko och flera.

SVT presenterar Berättelsen om Killinggänget som är en dokumentärserie i tre delar om humorgruppen och personerna som den utgörs av. I serien berättar de själva både om de enorma succéerna och om de mörkare sidorna av det roliga Killinggänget.

– Ensamheten är vansinnigt central i Killinggängets humor, säger Andres Lokko i serien.

Gruppen ligger bakom lyckade satsningar som komediserien Nile City 105,6 och den guldbaggebelönade dramakomedin Fyra nyanser av brunt som båda finns att streama på SVT Play. Killinggänget bildades tidigt 90-tal och jobbade till och från med varandra fram till och med sent 00-tal. Därefter har flera av dem haft framgångsrika karriärer på eget håll, inte minst Henrik Schyffert, Robert Gustafsson och Johan Rheborg. Om de kommer att göra fler grejer tillsammans återstår att se men enligt Henrik Schyffert har en återförening länge hängt i luften.  

Samlas för första gången på många år

Berättelsen om Killinggänget kommer vi att få följa med när gänget samlas för första gången på många år. I serien medverkar Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Robert Gustafsson, Andres Lokko, Martin Luuk och Tomas Alfredson.

– Det är skönhet och fulhet och ensamhet och elakhet och vilsenhet och ondska. Och lite humor också, säger Martin Luuk.

Premiären landar på SVT och SVT Play onsdagen den 3 januari. Varje avsnitt är 60 minuter långt. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henrik Schyffert (@schyffert)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL