Henrik Schyffert avslöjar – så nära är Killinggänget att återförenas

Henrik Schyffert avslöjar – så nära är Killinggänget att återförenas

Axel Diedrichs
01 september 2023 kl. 08:45

"Vi pratar om rätt idé"

Inför sin kommande standup-turné berättar Henrik Schyffert om Killinggängets senaste planer på att återförenas och hur nära de kom. Samt hur öppen dörren är inför framtiden.

Efter braksuccéer som sketchserien Nile City 105,6 och Guldbaggebelöande Fyra nyanser av brunt är det många som vill se dem återförenas. Inför sin första standup-turné på flera år berättar Henrik Schyffert om hur nära de nyligen var att komma fram till den rätta idén för en återförening med det älskade Killinggänget. För den som väntat på en comeback verkar det, om vi ska tro på komikerns ord, mer sannolikt än osannolikt att det kommer ske i framtiden.

Henrik Schyffert avslöjar – så nära är Killinggänget att återförenas
Pressbild från Schyffert.se. Foto: Morgan Norman.

Henrik Schyffert avslöjar – så nära är Killinggänget att återförenas

Nu har det gått mer än trettio år sedan vi fick se humorserien I manegen med Glenn Killing med Killinggänget bestående av framför allt Henrik SchyffertRobert GustafssonJohan RheborgNu är de aktuella med en dokumentärfilm som är på gång. Schyffert, som nu är 55 år gammal, berättar om hur det var att träffa alla igen: 

– Det är faktiskt jätteroligt att träffa det gamla gänget igen. Det är som en repmånad, att man slussas ihop med dem man gjorde lumpen med. Man glömmer bort hur mycket man älskar dem, säger han till Aftonbladet.

Deras senaste stora produktion var pjäsen Drömmen om Herrön som sattes upp på Dramaten 2009. Sedan dess har man till och från snackat en hel del om att hitta på ett nytt projekt.

– Alltså vi pratar alltid om att hitta rätt idé. Vi höll faktiskt på med en idé hela förra året, men så höll den inte hela vägen. Men vi är mycket gladare att ses i dag än för fem–tio år sedan. Folk har gett upp alla regler för hur man ska vara.

Om fansen tidigare känt vittring av en comeback så bör det väl nu kännas nära på riktigt. Förhoppningsvis hittar de den rätta idén i år.

Henrik Schyfferts turné "Schyffert forever" drar igång i januari 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL