Kevin Spaceys förkrossande ord – på väg att bli hemlös

Kevin Spaceys förkrossande ord – på väg att bli hemlös

Axel Diedrichs
14 juni 2024 kl. 16:00

Skådespelaren berättar att han fått slut på pengar

I en ny intervju med Piers Morgan berättar filmstjärnan Kevin Spacey att han lyckats ducka personlig konkurs men att han kommer bli av med sitt hus.

2017 fick den Oscarsbelönade skådespelaren Kevin Spacey friad från samtliga anklagelser runt olika fall av ofredande och sexuella övergrepp som ska ha ägt rum mellan 2001-2013. Men trots att han kommit ut från rätten som en fri man, så fortsätter livet att vara tufft.

I maj släpptes dokumentären Spacey Unmasked där ytterligare tio personer kliver fram med anklagelser mot Spacey. Vidare är han just nu involverad i en civil rättegång med en man som påstår att skådespelaren begick sexuella övergrepp mot honom år 2008.

Kevin Spaceys förkrossande ord – på väg att bli hemlös
Foto: Netflix.

Berättar om de ekonomiska besvären

Att stå i rättegång kan bli dyrt för vem som helst. När Kevin Spacey gästade den brittiske journalisten Piers Morgans intervjuprogram Uncensored tidigare i veckan berättade han om de ekonomiska skulderna som nu är honom över öronen. Det verkar så pass illa att besvären kommer att kasta honom ut ur sitt hem, och när han får frågan av Morgan om var han bor någonstans brister det.

– Det är konstigt att du skulle fråga om just det. Mitt hus där jag har bott i Baltimore håller på att auktioneras, så jag måste tillbaka dit och sätta alla mina grejer i ett förråd, säger han och fortsätter:

– Just nu vet jag inte var jag kommer att bo någonstans, jag har bott i Baltimore sedan vi började spela in House of Cards där.

På frågan om hur mycket Spacey är skyldig svarar han att det rör sig om många miljoner dollar och att han inte har några som helst pengar att röra sig med.

Kevin Spaceys intervju med Piers Morgan är närmare 1 timme och 40 minuter lång. Spola fram till de sista tio minuterna för att se biten där Spacey öppnar upp sig om sina finansiella besvär:

Första huvudrollen sedan anklagelserna

När Kevin Spacey först blev anklagad för en rad olika sexuella brott år 2017 raserade skådespelarkarriären omgående. Även om hans kamp fortsätter med nya rättegångsfall, så verkar det som att han kanske kan hitta en väg tillbaka. 

Spacey har huvudrollen i den nya thrillern Peter Five Eight av Michael Zaiko Hall, som tidigare arbetat på filmer som Pacific Rim och Superhjältarna 2. Filmen har redan släppts och verkar inte ut att få någon svensk biopremiär – i USA har en endast visats på utvalda biografer. Vidare spelar Spacey huvudrollen i The Contract, som även den är en thriller.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL