Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kevin Spacey tvingas betala 30 miljoner dollar i böter

Kevin Spacey tvingas betala 30 miljoner dollar i böter

Jeanette Björlin | Nyhet
23 november 2021
Jeanette Björlin | Nyhet
23 november 2021

Har överklagat utan framgång

Enligt dokumentet som lämnades in till Los Angeles högsta domstol i måndags, kräver produktionsbolaget Media Rights Capital, som står bakom “House of Cards”, Kevin Spacey på 30 miljoner dollar. Skådespelaren har under de fem säsongerna han medverkat i brutit mot flera punkter i sitt kontrakt.

Det var efter anklagelserna om sexuella övergrepp 2017 som MRC sparkade Kevin Spacey. Flera vittnesmål finns dokumenterade från personal om sexuella trakasserier under inspelningen av House of Cards. En anställd har även anklagat Spacey för sexuellt övergrepp.

MRC anser därför att den Oscarsbelönade stjärnan upprepade gånger betett sig olämpligt - både som skådespelare och exekutiv producent. MRC vidmakthåller att de inte kände till anklagelserna förrän rapporten kom 2017.

Studion sparkade Spacey efter femte säsongen. Hans rollfigur Francis Underwood hade en central roll för tv-serien, men skrevs ut från manuset och säsongen kortades ner från tretton till åtta avsnitt. MRC håller Spacey ansvarig för de miljontals dollar de förlorat i och med detta.

Beslutet som föregicks av tre års juridiska strider har nu landat i knät på Spacey och hans produktionsbolag. De tvingas betala 30 miljoner dollar, motsvarande 270 miljoner svenska kronor till MRC. Spacey har överklagat men utan framgång.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL