Karl Sterner tävlar på Sidney Indie Film Festival 2016

Karl Sterner tävlar på Sidney Indie Film Festival 2016

Eric Diedrichs
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 10 oktober 2016 kl. 17:10

Not Knowing Who You Are Is a Beautiful Source of Suprices

Ikväll tävlar den svenske regissören och manusförfattaren Karl Sterners debutfilm, "Not Knowing Who You Are Is a Beautiful Source of Surprises" på den australienska independentfilmsfestivalen "Sidney Indie Film Festival".

Precis som den filosofiska titeln hintar är Not Knowing Who You Are Is a Beautiful Source of Surprises en historia om att hitta sig själv – men kanske inte fullt ut. I filmen möter vi Johan som, efter att ha blivit dumpad av sin flickvän Annelie, får en tågluffar-biljett av sin bästa vän, Markus. Ensam beger sig Johan ut på ett äventyr kantat av utmaningar. Utmaningar som kommer till följd av resandets natur och utmaningar som Markus skriver att han måste göra.

Resan börjar i Sverige och sträcker sig genom Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien och Portugal, med Lissabon som slutdestination. Under färden möter Johan andra osäkra själar, som hjälper honom att se saker ur nya perspektiv. Dessutom möter han den ryska tjejen Nadia, som visar honom att livet med Annelie kanske inte var så bra trots allt.

LÄS MER: Är independentfilmer framtiden?

När jag träffade Karl berättade han att han och hans vänner – som utgjorde både filmteam och skådespelare – hade en blygsam inspelningstid på två veckor. Med tanke på omfånget länder filmen utspelas i får man en föraning av vilken otroligt stressig process det måste ha varit.

Trots den ringa inspelningstiden verkar slutresultatet ha blivit gott. Sidney Indie Film Festival är nämligen inte den enda festivalen Not Knowing är med och tävlar i. Tidigare i år belönades filmen på den amerikanska filmfestivalen The IndieFEST Film Awards med en Award of Merit och som om det inte vore nog är den också med i uttagningarna till spanska El Ojo Cojo och mexikanska Cine Pobre.

LÄS OCKSÅ: Den hyllade svenska kortfilmen "Han som ville henne så väl"

Jag håller tummarna för Karls fortsatta framgång med sin egenproducerade film. Nedanför kan du ta del av trailer och pressbilder.

[vimeo 172749237]

[gallery size="medium" ids="31811,31810,31813,31814,31815,31812"]

NÄSTA ARTIKEL