Känsliga tittare varnas för grisslakt i Farmen: ska dricka blodet

Känsliga tittare varnas för grisslakt i Farmen: "ska dricka blodet"

Moa  Andersson
14 februari 2023 kl. 05:02

Sandra i Farmen: "Jag vill dricka grisblodet"

När Wincent anländer är det dags för grisslakt i "Farmen". Det är minst sagt blandade känslor bland farmarna inför att Sandra Öder planerar att dricka av grisblodet.

I dag kommer Wincent till gården för grisslakt och det finns delade åsikter i att Sandra Öder uttryckt sin vilja att dricka grisblodet. 

– Får jag dricka grisblodet? frågar Sandra.

Wincent förklarar att om det är en väldigt stark önskan får hon ta med en skål och en visp. Detta eftersom blodet kommer levra sig om man inte vispar det tills det har kallnat.

Känsliga tittare varnas: grisslakt i Farmen 2023
Foto: TV4 / C More.

"Ska dricka grisens blod"

Viktor Bergström berättar att Sandra älskar att bada med grisarna och har en hel del konstiga idéer för sig.

– Hon ska tydligen dricka grisets blod idag också, så antingen kommer jag stå och spy och få gå ifrån när hon ska dricka det, förklarar han.

Han förstår inte vitsen med att dricka grisens blod och att hon även badat i bajs och kiss med grisarna

– Det för stå för henne, säger han.

Grisslakt på Farmen 2023
Grisslakt i "Farmen". Foto: TV4 / C More.

"Jag blev överraskad av mig själv"

Slakten går bra men den är jobbig att bevittna för flera av farmarna. Christoffer Hammarlöf är en av de som inte är speciellt exalterad över situationen.

– Jag kollade inte så mycket, jag orkar inte ens se eller ha de bilderna med tanke på att grisar ändå har ett sinne som en fyraåring. Grisar kan ändå förstå namn, det blir mer ett djur med förstånd kontra en höna till exempel. Man såg de andra grisarna komma nära o tänka “vad händer där egentligen”, berättar han.

Sandra visste inte hur hon skulle reagera, men tyckte inte att det var så jobbigt. Hon menar att grisen sprattlade lite väl mycket och att det inte var något hon var riktigt beredd på, men det gick bra.

– Jag tycker att slakten gick väldigt bra, det var väl vissa som tyckte att det var lite jobbigare och vissa som inte tyckte det var så jobbigt. Jag skulle nog säga att jag blev överraskad av mig själv. Jag klappade på den och sa att det skulle bli bra, säger hon.

Känsliga tittare varnas: grisslakt i Farmen 2023
Nebil Davidsson och Sandra Öder dricker grisblod. Foto: TV4 / C More.

"Det smakar bara järn"

Både Nebil och Sandra dricker grisblodet. Hon förklarar att det mest smakar järn och som när hon skurit sig själv. Christoffer och Viktor får hålla sig från att inte spy när de två farmarna dricker blodet.

– Jag höll på att spy alltså, jag är egentligen jävligt kallmagad. Jag kan se en polare spy utan att själv göra det, men att se dem dricka blod såg inte så aptitligt ut, säger Christoffer.

"Farmen" 2023 ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL