Känner du igen världens rikaste skådespelare? Så mycket har hon på banken

Känner du igen världens rikaste skådespelare? Så mycket har hon på banken

Axel Diedrichs
05 juli 2024 kl. 12:24

Har gästspelat i "Seinfeld"

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt och Meryl Streep kan alla slänga sig i väggen. Vi har hittat skådespelaren som värderas till mest pengar.

Alla skulle vi väl gissa på att världens rikaste skådespelare skulle vara den som gjort flest stora filmer i sin karriär. Men så är inte fallet, åtminstone inte så som saker och ting står sig just nu. Vi har hittat den skådis som har mest stålar på kontot, och det är en typisk sådan man känner igen men inte kan namnet på

Känner du igen världens rikaste skådespelare? Så mycket har hon på banken
Jami Gertz i "Seinfeld". Foto: NBC.

Hon är världens rikaste skådespelare

Den skådespelare med mest deg på kontot är Jami Gertz, 58, som hade sin karriärmässiga pik under 90- och 00-talet. I den perioden gästade hon det hyllade Seinfeld-avsnittet The Stall i vilket hon spelar en kvinna Jerry dejtar och som vägrar dela med sig av sitt toapapper till Elaine. Det var också då som Gertz medverkade i sin mest berömda blockbuster Twister, med Helen Hunt och Bill Paxton, samt blev nominerad till en Emmy för sin insats i komediserien Ally McBeal, som än i dag är hennes största individuella bedrift som skådespelare.

Men det är knappast dessa roller som gjort Gertz till världens rikaste skådespelare med många miljarder på banken. Så var kommer hennes rikedom ifrån? Har hon flytt till Bollywood och blivit megastjärna på annan kontinent, eller möjligen köpt in sig i Microsoft? Svaret är att Gertz har gift sig – ohyggligt – rik med mångmiljardären Antony Ressler. Enligt tidningen Forbes har han en förmögenhet på omkring 111 miljarder kronor.

Känner du igen världens rikaste skådespelare? Så mycket har hon på banken
Jami Gertz i "Twister" (1996). Foto: Warner Bros.

Så vad har Jami Gertz för värde på banken? Rapporterna skiljer sig åt. Enligt LADBible var hon i mars månad värderad till 2,5 miljarder dollar. Enligt brittiska Metro är hennes värde 3 miljarder dollar, och enligt celebritynetworth.com är hon värderad till så mycket som 8 miljarder dollar. Oavsett vilken källa du väljer, så är alla enade om att hon är den rikaste skådespelaren i världen.

Gertz och Ressler gifte sig redan på slutet av 80-talet och har i dag fyra barn tillsammans. 1990 var Gertz make med och grundade det oerhört framgångsrika riskkapitalbolaget Apollo Global Management tillsammans med sin svåger Leon Black. Bolaget värderas till cirka 450 miljarder dollar. Vidare är Ressler delägare av NBA-laget Atlanta Hawks och minoritetsägare i baseball-laget Milwaukee Beavers

Den senaste filmrollen Gertz gjorde var i komedin "I Want You Back" från 2022 med Charlie Day och Jenny Slate.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL