Bästa filmerna på Roald Dahls böcker

Kalle och chokladfabriken får skräckfilm – bygger på viral händelse

Axel Diedrichs
05 mars 2024 kl. 10:03

Förväntad premiär redan mot slutet av året

Ett klipp från "Willy Wonka Experience" i Skottland har fått ett filmbolag att vilja göra skräckfilm på Roald Dahls klassiska "Kalle och chokladfabriken".

Snabbversion
  • Kalle och chokladfabriken får skräckfilm som bygger på en händelse i Skottland. 
  • Barn skrämdes av en mystisk figur i ett verkligt Willy Wonka-evenemang.
  • Titeln på filmen är "The Unknown".
  • Bygger vidare på skräckfilmstrenden som sattes med "Winnie the Pooh: Blood and Honey".

I december förra året var det premiär för Wonka, filmen om grundaren bakom den fiktiva chokladfabriken som finns i Roald Dahls klassiska bok. I den ser vi Timothée Chalamet spela en ung Willy Wonka när han försöker ta sin verksamhet framåt i en stad där konkurrensen bland chokladmakarna är stenhård. Drygt ett år efter familjevänliga Wonkas premiär förväntas vi att få se originalberättelsen Kalle och chokladfabriken i skräckfilmsformat.

Kalle och chokladfabriken får skräckfilm – bygger på viral händelse
Timothée Chalamet i "Wonka". Foto: Warner Bros.

Kalle och chokladfabriken får skräckfilm – bygger på viral händelse

Bloody Disgusting rapporterar att den kommande filmen ska göras av indiebolaget Kaledonia Pictures och att den bygger på ett evenemang vid namn Willy Wonka Experience i Glasgow. Satsningen blev dock en allt annat än lyckad sådan. Den gjordes av House of Illuminati och ägde rum i ett glest lager. Istället för att upplevas som en fantasifull värld såg dekoren snarare ut något man sätta samman med hjälp av en lågprisbutik. Efter en rad klagomål från föräldrar och att polisen kallades dit lade man ner projektet.

Men trots debaclet hann man klämma ur sig en viral händelse. På plats huserade nämligen en mystisk figur upp som skrämde upp flera barn, och detta ska vara anledningen till att man från första början ser potentialen i att göra en rysare om chokladfabriken.

Ett klipp där karaktären kliver fram har blivit viralt. I det ser vi ett barnsällskap som följer med någon utklädd till Willy Wonka när den dyker upp bakom en spegel och gör stämningen obekväm.

Se klippet som ligger till grund för skräckfilmen här: 

Kaledonia Pictures har redan delat med sig av handlingen i den kommande filmen som heter The Unknown. Berättelsen följer en känd illustratör och hans fru som hemsöks av deras son Charlies tragiska död. Paret är desperata för att fly från sin sorg och lämnar allting bakom sig för det avlägsna skotska höglandet – där en oväntad ondska väntar dem. 

Räkna inte med något mästerverk

Efter fjolårets stora snackis Winnie the Pooh: Blood and Honey bygger The Unknown vidare på trenden att göra skräckfilm på gamla barnfavoriter. Men sett till hur utskrattad Blood and Honey blev – och den snabba produktionshastigheten man väljer att göra skräckfilm på Kalle och chokladfabriken med – så vågar vi tro på ännu en flopp. 

"The Unknown" har premiär i slutet av året. Förutom "Kalle och chokladfabriken" är även en skräckis på Peter Pan i görningen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL