Julhelgens stora premiärer 2023 – Filmtopp tipsar

Julhelgens stora premiärer 2023 – Filmtopp tipsar

Filmtopp
23 december 2023 kl. 11:12

Juldagarnas höjdpunkter för film- och serieälskare

Gör dig redo för en julhelg i biostolen eller tv-soffan – under julens dagar väntar flera spännande premiärer, som inte minst präglas av svenska filmer och serier.

Film- och seriepremiärer du inte får missa under julhelgen

Ture Sventon
Johan Glans, Robert Gustafsson och Yasmine Seifi. Foto: Janne Danielsson/SVT

Ture Sventon och jakten på den magiska lampan – 24/12

Semmeltokig mästerdetektiv (Robert Gustafsson) får det hett om öronen när ärkerivalen Ville Vessla (Johan Glans) kommer över en magisk lampa. Önskningarna är inte många, men vad som än sägs när man gnider det magiska föremålet blir till verklighet. Hur ska det gå?

Visas på: SVT Play

Sanningen
Hedda Stiernstedt och Sofia Helin i "sanningen". Foto: TV4

Sanningen (säsong 1) – 25/12

Gamla minnen kommer till ytan när ett lik hittas och ett kallt fall skakas liv i. Sofia Helin spelar chefen över avdelningen som leder utredningen. Välspelad och ambitiös thriller.

Visas på: TV4 Play

Silvia – Mitt liv som drottning (2023)
Foto: TV4

Silvia mitt liv som drottning (dok.serie) – 25/12

Silvia fyller 80 år och är numera den person som har varit drottning längst i svensk historia. Nu får vi höra hennes ord om hur resan har varit – från att ha varit "vanligt folk" till att bli en monark. Det positiva med det negativa.

Visas på: TV4 Play, TV4 kl. 20:00

Ricky Gervais
Ricky Gervais i "After Life". Foto: Netflix

Ricky Gervais: Armageddon – 25/12

Den älskade komikern är tillbaka med en ny standup-special på Netflix. Med teman som artificiell intelligens, politisk korrekthet och mänsklighetens slutskede förväntar vi oss en stor dos av den mörka och insiktsfulla humor britten har blivit berömd för. Men känsliga tittare se upp – Ricky spär inte med orden.

Visas på: Netflix

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow i "Iron Man". Foto: Disney

Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial – 25/12

Märklig sensationalism eller en intressant prövning av ett rättssystem? Gwyneth Paltrow krockade med en annan skidåkare för några år sedan, tidigare i år stämdes hon på en gigantisk summa. Dokumentärserien följer rättegången som fick många att höja på ögonbrynen.

Visas på: HBO Max

Ett sista race (2023)
David Hellenius är med i "Ett sista race". Foto: Nordisk Film

Ett sista race – 25/12

Götakanal med racerbilar, typ. Folkkära komiker tävlar om ära och upprättelse i en av årets storfilmer. Denna gången i regi av Edward af Sillén. Här kan du läsa Filmtopps recension.

Visas på: Bio

Hammarskjöld
Mikael Persbrandt i "Hammarskjöld". Foto: Nordisk Film

Hammarskjöld – 25/12

Med redan sju Guldbaggenomineringar är det mycket som talar för att Ett sista race får hård konkurrens från Hammarskjöld med Mikael Persbrandt – den andra svenska storfilmen att ha premiär på juldagen och som är inkluderad i Biopasset. Avslutas det svenska året med "Hammarrace", vår egen motsvarighet till "Barbenheimer"?

Visas på: Bio

Tack och förlåt
Sanna Sundqvist i "Tack och förlåt". Foto: Netflix

Tack och förlåt – 26/12

Filmtopp hade mycket fint att säga om Lisa Aschans Tack och förlåt, som kommer till Netflix på annandag jul. Sanna Sundqvist briljerar i huvudrollen som en höggravid mamma som förlorar sin partner, och plötsligt står hon där, handlingsförlamad och utan stöd. Kanske kan räddningen bli att laga en sargad syskonrelation.

Visas på: Netflix

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL