Då kommer Viaplays första norska film Guldtransporten

Juldagen 2022: bästa streamingtipsen

Sofie Landgren
18 december 2022 kl. 18:12

Är du en av de som inte vill gå på bio på juldagen?

Många har som tradition att gå på bio på juldagen, men tillhör du de som hellre sitter hemma? Nu har vi samlat de bästa streamingtipsen för din hemmabio.

När all julstress har lagt sig och julafton är avklarad, ja då är det dags att äntligen komma ner i varv. Och hur gör man det på bästa sätt? Jo, genom att bänka sig framför TV-skärmen och se de där filmerna du inte har hunnit med under året. Här har vi listat de bästa streamingtipsen.

Hetaste streamingtipsen för juldagen 2022

Beck
Peter Haber som Martin Beck. Foto: C More.

Beck – Dödsfällan (2022) – C More

Vad som nästan har blivit en tradition bara i sig är att C More släpper en ny Beckfilm den 25 december varje år. Och utan undantag blir det även så i år. På juldagen 2022 har C More premiär för Beck – Dödsfällan, som är nummer 47 i filmserien om Martin Beck med Peter Haber i titelrollen. Filmen handlar om polisaspirant Vilhelm Beck (Valter Skarsgård) som är ute på praktik med sin handledare. Vid ett rutinmässigt inbrottsfall hittas en död 17-årig pojke på brottsplatsen. Det blir direkt ett fall för Alex, Martin och de andra i Beck-gruppen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022)
Foto: Netflix.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) – Netflix

Nästa filmtips är Netflix Glass Onion: A Knives Out Mystery. Det här är ett stjärnspäckat mysteriedrama med en hint av humor och en gnutta thriller inbakat. Filmen handlar om en världskänd detektiv, Benoit Blanc (Daniel Craig), som beger sig till Grekland för att undersöka ett mysterium kring en miljardär och hans udda vänner.

Guldtransporten (2022)
Foto: Viaplay.

Guldtransporten (2022) – Viaplay

Över till Viaplay och deras första norska långfilm Guldtransporten. Den här påkostade och välproducerade filmen låter oss följa med på ett äventyr som bygger på den sanna historien om att rädda hela Norges guldreserv från nazisterna under invasionen av Norge den 9 april 1940.

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022)
Foto: Netflix.

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) – Netflix

Den Oscarsbelönade filmskaparen Guillermo del Toro gör en nytolkning av den klassiska sagan om en trädocka som får liv i Netflix lysande stop motion-film Guillermo del Toro's Pinocchio. Filmtopp belönade filmen med högsta betyg!

My Policeman (2022)
Foto: Amazon Studios.

My Policeman (2022) – Prime Video

Prime Video bjuder på ett späckat triangeldrama som spänner sig över decennier. My Policeman är en amerikansk, romantisk dramafilm baserad på Bethan Roberts roman med samma titel. Det här är en vackert berättad historia om förbjuden kärlek och sociala normer i förändring. My Policeman utforskar ett triangeldrama som utspelas med fyrtio års mellanrum, mellan Tom, lärarinnan Marion och museiintendenten Patrick.

Run Sweetheart Run (2022)
Foto: Amazon Studios.

Run Sweetheart Run (2022) – Prime Video

Även nästa tips hittar du på Prime Video. Run Sweetheart Run är en sevärd skräckthriller som handlar om vad som börjar med en middag mellan Cherie och en klient, som sedan förvandlas till en jakt av en monstruös och synbarligen ostoppbar angripare. 

 

Elvis (2022)
Foto: HBO Max.

Elvis (2022) – HBO Max

HBO Max hittar du filmen som utforskar Elvis Presleys liv från perspektivet av hans komplicerade relation med sin gåtfulle manager, överste Parker (Tom Hanks). Historien fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker, från Presleys stigande berömmelse till hans enastående stjärnstatus. Med på resan finns Priscilla Presley, en av de viktigaste och mest inflytelserika personerna i rock'n'roll-kungens liv.

Äventyr i Drömlandet (2022)
Foto: Netflix.

Äventyr i Drömlandet (2022) – Netflix

Sist men inte minst vill vi tipsa om Netflix mysiga familjeäventyr Äventyr i Drömlandet. Den här historien handlar om en modig, föräldralös flicka som tar hjälp av en jovial bandit för att resa genom Drömmarnas rike och hitta en pärla som kan uppfylla hennes högsta önskan.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL