Jokerns ursprungshistoria blir film

Jokerns ursprungshistoria blir film

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 23 augusti 2017 kl. 08:08
ANNONS
ANNONS

Jokerns ursprungshistoria blir film, med manus av Todd Phillips och Scott Silver - Martin Scorsese producerar

Heath Ledger som Jokern i The Dark Knight från 2008 där han håller kortet Jokern i handen.
The Dark Knight

Warner Brothers och DC Comics jobbar på att utveckla ytterligare en film från Batman-universumet, nämligen huvudskurken Jokerns ursprungshistoria. Todd Phillips som tidigare skrivit manus, producerat och regisserat de omtyckta Baksmällan-filmerna kommer skriva manus tillsammans med Scott Silver som skrivit 8 Mile. Phillips kommer regissera och även producera filmen tillsammans med Martin Scorsese.

LÄS OCKSÅ: Batman-filmerna rankade från sämst till bäst

Jokerns ursprungshistoria som ännu står utan titel, har här möjlighet att kunna utforska unika storylines med flera skådespelare som spelar samma ikoniska karaktär. Tanken är att filmen inte ska ha något att göra med övriga filmer med Jokern eller DC-universumet. I Batman-universumet (vad gäller liveaction-film) har Jokern varit med i två filmer, då spelad av Jack Nicholson (Batman från 1989) och Heath Ledger (The Dark Knight från 2008). Senast såg vi Jokern i första Suicide Squad-filmen, då gestaltad av Jared Leto. Även i nästa Suicide Squad-film kommer vi kunna se Leto reprisa sin roll som den galna skurken, liksom i den kommande Harley Quinn-spinoffen, men för ursprungshistorien ser det i dagsläget ut som att teamet söker efter en annan, yngre skådespelare.

Det ser ut som att intentionerna med filmens omgivning kommer att vara en grynig och ganska renodlad brottshistoria som utspelar sig under det tidiga 80-talet i Gotham Cit. Tanken är att det ska kännas mindre som en DC Comics-film och mer som en Scorsese-film från samma period, så som Raging Bull och The King of Comedy. Det ska vara sagt att Phillips och Silver redan har börjat skriva på manuset, men det är ännu inte klart när inspelningar kommer påbörjas eller när filmen om Jokern är planerad att släppas i förhållande till övriga DC Comics-filmer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL