Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Johnny Depp i Pirates of the Caribbean

EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Aliah Liebst | Nyhet
12 april 2022
Aliah Liebst | Nyhet
12 april 2022

Stämmer exfrun för förtal

I går valdes jurymedlemmarna till rättegången mot Amber Heard. Johnny Depp stämmer exfrun för förtal och 50 miljoner dollar. I dag påbörjas de inledande uttalandena.

Det har stormat vilt kring Johnny Depp och exhustrun Amber Heard de senaste åren. Anklagelser har flugit från båda hållen rörande övergrepp och lögner. Nu ska en ny rättegång äga rum där Johnny Depp istället är den som står för själva stämningen.

Detta har hänt

Amber Heard i The Stand
Amber Heard i "The Stand". Foto: HBO.

Amber Heard och Johnny Depp gifter sig 2015, men redan 2016 ansöker Heard om skilsmässa och besöksförbud mot Depp då hon menar att han varit våldsam i förhållandet upprepade gånger. Heard anklagar bland annat Depp för att ha slagit henne med en telefon, kastat en champagneflaska i väggen och slitit henne i håret.

Depp nekar till anklagelserna och polisen som utreder dem hittar inga tecken på brott, det rapporterar Vulture.

Fick sju miljoner dollar

Johnny Depp anklagar Heard för att ha fabricerat påståendena i syfte att "säkra en tidig ekonomisk lösning genom att påstå övergrepp". Heards ansökan om besöksförbud beviljas, men när förbudet ska förlängas går paret ut och meddelar att de begraver stridsyxan. 

När parets skilsmässa går igenom 2017 skänker Depp sju miljoner dollar till Heard, en summa som Heard hävdar att hon valt att skänka till ACLU och ett barnsjukhus för att hjälpa dem som är oförmögna att skydda sig själva. Depps team menar sedermera att Heard ljugit om att ha skänkt pengarna, och hävdar besitta bevis för att så är fallet.

Nya anklagelser presenteras

Rättegång
Foto: Unsplash

2018 skriver Amber Heard en artikel i The Washington Post om våld i hemmet, i artikeln insinuerar hon att hon själv fallit offer för misshandel av exmaken Johnny Depp. Hon har senare hävdat att Depp misshandlade henne både fysiskt, sexuellt och psykiskt. 

Heards anklagelser leder till att Depp förlorar sina roller i Pirates of the Caribbean-franchisen och Fantastiska vidunder-serien. Han har sedan dess ersatts av Mads Mikkelsen i den senaste filmen Fantastiska Vidunder: Dumbledores hemligheter som hade premiär i helgen. 

Hävdar att Amber Heard var den våldsamme

I en artikel i BBC påvisar flera vittnesmål att Amber Heard har varit aggressiv mot Johnny Depp under deras förhållande. Vittnesmålen säger också att Depp vid upprepade tillfällen har valt att gå ifrån Heard och låsa in sig på toaletten. Detta ska bland annat ha skett på ett flygplan där paret började bråka. Vittnat hävdar också att Heard slagit Johnny Depp vid upprepade tillfällen.

Likaså säger parets tidigare anställde, Trinity Esperza, att hon inte såg några "synliga skador" på Heards ansikte under när Heard påstår att Johnny Depp skulle ha slagit henne med hennes mobiltelefon den 16 maj 2016. Däremot hade hon sett ett rött märke på hennes ansikte den 27 maj, samma dag som Heard hade varit i rätten för att ansöka om ett besöksförbud.

Johnny Depp stämmer The Sun

2019 stämmer Depp tidningen The Sun för förtal och menar att Heards artikel och anklagelserna i den är anledningen till att han förlorat sin roll i Pirates of the Caribbean. Johnny Depp förlorar rättegången mot The Sun.

Under rättegången vittnade bland annat Depps tidigare flickvänner Winona Ryder och Vanessa Paradis till hans försvar och menade att Depp aldrig varit våldsam mot dem. 

Mads Mikkelsen kan ersätta Johnny Depp som Grindelwald
Johnny Depp i Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott. Foto: Twentieth Century Fox AB 

Vad händer nu? 

Nu stämmer Depp sin ex-fru för förtal och kräver 50 miljoner dollar i skadestånd. Rättegången pågår nu i Virginia där jurymedlemmarna valdes, det rapporterar Independent. Depp tar på nytt upp Washington Post-artikeln och menar att den bidragit till svårigheter för honom att få roller och att hans rykte är befläckat. Samtidigt har Heard stämt Depp för förtal som svar och kräver 100 miljoner dollar. 

"Våldsanklagelserna saknar grund"

Amber Heard i Aquaman
Amber Heard i "Aquaman". Foto: Warner Bros.

I stämningsansökan menar Depps advokat att antydningarna kring våld och misshandel i Amber Heards Washington Post-artikel helt saknar grund och är bevisligt falska. Enligt BBC News skriver advokaten bland annat att "Her allegations… are part of an elaborate hoax to generate positive publicity for Ms Heard and advance her career".

Elon Musk förväntas vittna

Elon Musk förväntas vittna mot Johnny Depp i rättegången. Heard och Musk dejtade mellan 2016-2018 och Musk ska ha erbjudit Heard dygnet-runt bevakning för att skydda henne från Depp. På Depps sida kommer skådespelaren Paul Bettany att vittna, enligt Independent

I dag kommer de inledande uttalandena att höras i rättegången. 

Amber Heard är bland annat känd för sin roll i Aquaman (2018), och kommer att synas i uppföljaren Aquaman and the Lost Kingdom som är i post-produktion.

Johnny Depp är känd för sina roller i bland annat Sweeney Todd (2007), Pirates of the Caribbean-filmerna och Fantastiska vidunder-filmerna. 

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL