Här är karaktärerna i The Continental – spinoff-serien till John Wick

John Wick-skaparna förklarar filmseriens mystiska mynt

Filmtopp
05 november 2023 kl. 16:11

Filmtopp bad Basil Iwanyk och Erica Lee utveckla

I en intervju med Filmtopp på plats i London berättar skaparna Basil Iwanyk och Erica Lee närmare hur John Wick-universumets mystiska guldmynt fungerar.

Vi har sett dem figurera en hel del i såväl filmerna som spinoff-serien The ContinentalAmazon Prime Video men aldrig fått någon riktig förklaring på hur de mystiska guldmynten fungerar och vad deras bakgrund är. När Filmtopp fick chansen att träffa två av John Wick-skaparna, Basil Iwanyk och Erica Lee, i London var det därför prioriterat att få det förtydligat för oss. I vårt samtal ber vi dem även lyfta fram ett särskilt minne med Mikael Nyqvist.

John Wick-skaparna förklarar filmseriens mystiska mynt
Foto: Lionsgate.

"Vi försökte göra det hela old school"

När Filmtopps Eric Diedrichs, som har bott på ett hotell produktionen omvandlat till The Continental i London, drar fram ett guldmynt ur bröstfickan och ber skaparna förklara dess innerbörd, svarar Erica Lee följande: 

– Mynten är från den första filmen. Vi tyckte att det vore häftigt om de hade en egen valuta. Det står något på latinska på dem som jag inte kan minnas ordagrant, men det är genom dem som man förstår att någon är en lönnmördare. I serien var det häftigt att gräva djupare i dem.

Basil Iwanyk som sitter bredvid Erica fyller på: 

– Mynten vi ser är samma som har använts i flera hundra år. Om du är en riddare som kliver in på en bar och slänger fram myntet så vet de vem du är. Vi försökte göra det hela old school.

Här förklarar John Wick-skaparna filmseriens mystiska mynt:

Under vår intervju pratade vi även om svenskarnas betydelse för filmerna, och i synnerhet Mikael Nyqvist som spelade skurk i den första filmen

NÄSTA ARTIKEL