Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Johan Glans spelar Lilleskutt i tre långfilmer

Johan Glans spelar Lilleskutt i tre långfilmer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2020

"Persbrandt måste varit upptagen".

Den folkkära komikern Johan Glans ska göra rösten till Lille Skutt i tre kommande Bamsefilmer. – Jag antar att Persbrandt var upptagen, säger Johan om sitt nya gig.

Nordisk Film är i full gång med produktionen av ”Bamse och Vulkanön”, som blir först ut i en ny filmtrilogi baserad på Bamses fantastiska värld.

När andra filmproduktioner tvingas till drastiska och smärtsamma åtgärder som att stänga ner eller skjuta upp, så har arbetet med produktionen av nya Bamse-filmen i princip fortsatt enligt plan. Detta skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande. Animationsfilm är i mångt och mycket något som är möjligt att skapas på datorer och arbetsplatser hemifrån. Så animationsteamet, under ledning av Gullspira-belönade Christian Ryltenius, kan arbeta vidare utan avbrott, trots oroliga tider i världen.

MER LÄSNING:
GUIDE: Här är TV-höjdpunkterna i Påsk
David Batras "Elefanten i rummet" finns nu på Netflix!

– Just nu skapas fantastiska miljöer och otroligt fina bilder till vad som kommer bli ett riktigt äventyr för hela familjen, säger Calle Marthin, produktionschef på Nordisk Film.  

– De tre tidigare filmerna om Bamse och hans vänner har setts av över en miljon människor på bio, så det känns väldigt fint att kunna ge alla barn och barnfamiljer ytterligare en film från en värld fylld med karaktärer som vi alla är uppväxta med och älskar.

"Vem älskar inte Lille Skutt?"

"Bamse och Vulkanön" är den största enskilda satsningen på animationsfilm i Sverige och den är en nystart för filmerna om Bamse, Skalman och Lille Skutt.

För regin står Christian Ryltenius (Gullspiravinnare 2019, regissör för tidigare Bamsefilmer och Pelle Svanslös, samt tidigare samarbete med Per Åhlin). Producent är Johanna Bergenstråhle på Nordisk Film.

Filmproduktionen är i full gångSluggerFilm i Malmö där tecknare, storyboardartister och övrigt team fortsatt kan jobba hemifrån för att skapa den nya filmen.

– I den nya filmtrilogin arbetar vi dedikerat för att skapa ett nytt och djupare filmuniversum, och för att lyfta och ta tillvara humorn som finns i Bamses värld. Och därför är jag omåttligt stolt över att få presentera att Johan Glans kommer gestalta Lille Skutt. Det är en verklig ynnest att få arbeta med en så varm, rolig och lekfull röst som Johans, jag längtar efter att alla andra ska få höra det vi i produktionen lyckligt får lyssna på just nu, säger Johanna Bergenstråhle.

– Jag tycker det är så himla roligt att få vara Lille Skutt! Bamse är en så stor del av både min och mina barns uppväxt. Vem älskar inte Lille Skutt? Jag vet inte riktigt varför de tycker att jag passar i rollen. Förmodligen är det på grund av min macho-image. Jag antar att Persbrandt var upptagen, säger Johan Glans.

NÄSTA ARTIKEL