Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
David Batras Elefanten i rummet nu på Netflix

David Batras "Elefanten i rummet" nu på Netflix

  • Netflix
Rasmus Torstensson | Nyhet
05 april 2020
Rasmus Torstensson | Nyhet
05 april 2020

Netflix satsar vidare på stand up-föreställningar.

David Batras komikershow "Elefanten i rummet" är en del av Netflix nyasatsning på att bredda sitt utbud och erbjuda sina kunder stand up. Originalinnehåll från komiker börjar bli en allt vanligare på streamingtjänster.

Elefanten i rummet är namnet på David Batras stand-up special som nu ligger ute på Netflix. Showen handlar till stor del om Batras relation till sin fru, Moderaternas före detta partiledare Anna Kindberg Batra, och hur det är att leva med en politiker.

På ett komiskt vis avhandlas både skruvade politikerresor till Spanien och livet på hemmaplan i Stockholm. Även Batras återberättande av deras vitt skilda uppväxter river av skratt. (showen ligger i skrivandet stund på top 10-listan på svenska Netflix). 

Läs mer: John Landis minns komikerlegenden Don Rickles!

David Batra är en av de första svenska komikerna som Netflix har valt att plocka upp. Men streamingtjänsterna har sedan länge valt att satsa på stand up. Bara på Netflix finns mängder av internationella komiker med shower som till exempel Dave Chapelle, Ricky Gervais, Whitney Cummings och Amy Schumer. För komikerna är exponeringen ett ypperligt sätt att tjäna extra pengar på efter att deras turnéer är över. Det ryktas att Netflix betalde Dave Chapelle betalde hisnande 60 miljoner dollar för tre specialer. 

Elefanten i rummet är troligtvis bara en av många svenska stand-up shower som kommer gå att hitta på Netflix framöver nu när streamingtjänsten fortsätter att bredda sitt utbud.

Vilken är din favorit stand-up special på Netflix? 

NÄSTA ARTIKEL