Joel Kinnaman gör Sverigecomeback nästa år: "Jävligt peppad"

EXKLUSIVT: Joel Kinnaman gör Sverige-comeback nästa år: “Extremt peppad“

Eric Diedrichs
Uppdaterad 13 december 2023 kl. 09:12 | Publicerad 12 december 2023 kl. 10:12

Arbetar på nya spännande projekt

Vår svenske stjärna Joel Kinnaman planerar en Sverige-comeback, detta berättar den trippelaktuella skådespelaren i en intervju med Filmtopp.

Snabbversion
  • Filmtopp intervjuar trippelaktuella Joel Kinnaman.
  • I samtalet framkommer det att den svenske Hollywoodstjärnan planerar sin Sverigecomeback.
  • Filmen kommer att bli något "helt annorlunda" från allt han tidigare har gjort i Sverige.

Han syns inte bara med Nicolas Cage i streamingaktuella Sympathy for the Devil eller i John Woo-filmen Silent Night på landets biografer, Joel Kinnaman är också aktuell med huvudrollen i Apple TV+ rymddrama For All Mankind, som är tillbaka med sin fjärde säsong. Det är med anledning av den sistnämnda produktionen Filmtopps Eric Diedrichs pratar med Hollywood-stjärnan som fick sitt genombrott i de uppskrivna Snabba Cash-filmerna.

Under 15 minuter diskuteras synen på utomjordiskt liv, hur det är att se sig själv åldras på film, publikfavoriten Johan Falk och den stora, efterlängtade Sverige-comebacken, som stundar efter 10 år i soliga Los Angeles.

– Jag är absolut inte klar med svensk film, säger Joel Kinnaman när vi pratar med honom över Zoom. Han sitter i en grå fåtölj med spetsiga kanter och med hunden Looney Tunes i knät. "Jag har ingen vit katt" säger han i början av vårt samtal och skrockar ondskefullt på bästa Bondskurk-manér.

Han fortsätter:

– Eftersom jag inte har jobbat hemma i Sverige på så långe, blir det som en dum, artificiell ribba att jag måste komma hem med något så jädra speciellt, på nåt sätt. Det har varit flera svenska projekt som jag har gått miste om, som jag jättegärna hade velat göra, men då har jag haft andra engagemang.

Joel Kinnaman i For All Mankind.
En åldrad Joel Kinnaman i "For All Mankind". Foto: Apple TV+

Joel Kinnaman gör Sverige-comeback nästa år: "Extremt peppad"

Artificiell ribba till trots, Joel Kinnaman arbetar nu med två svenska filmer som har potential att ta honom tillbaka till Filmsverige. Ett av projekten ligger extra nära om hjärtat och är mer ”spirituellt” än vad han tidigare har gjort:

– Jag har två svenska projekt som jag håller på att utveckla och är jävligt peppad på, framför allt ett av dem. Manuset, som nu håller på att skrivas, baseras på en svensk bok som jag är extremt taggad på att filmatisera. Det är helt annorlunda från allt jag tidigare har gjort karaktärsmässigt, vilket jag tycker är väldigt kul, och det fascinerar mig mycket mer sett till den jag är i dag. Det har ingenting med kriminalitet, tjuv och polis eller något sånt att göra. Utan det är en mycket mer spirituell resa, berättar Joel Kinnaman med upprymdhet för Filmtopp.

Vad filmen handlar om kan han inte berätta, men om allt går som planerat återvänder han mycket snart till svensk mark.

–  Det vore fel av mig att säga någonting mer om projektet just nu, men det är förhoppningsvis någonting som vi kommer att börja filma nästa år. Den kommer garanterat att bli av.

Med det tackar vi Joel Kinnaman för pratstunden. Håll dig uppdaterad på Filmtopp för fler nyheter om Joel Kinnaman.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL