Joakim Lundell

Joakim Lundell planerar ny skräckfilm

Uppdaterad 06 augusti 2022 kl. 17:08 | Publicerad 25 oktober 2021 kl. 15:10

Svenska influencern Producerar filmen "Feed"

Joakim Lundell som är känd för bland anat sin YouTube kanal Jocke & Jonna, samt flera olika tv-serier som bland annat sänds på discovery+, tar nu steget in till långfilmsproduktion. Han har tidigare erfarenhet av skräck i serier som spökjakt och Hide and Seek, nu försöker han sig på att producera en film för första gången.

Joakim Lundell har alltid varit en stor skräckentusiast och har blivit ett känt namn inom genren med sina omåttligt populära teveprogram. Två av de mer framgångsrika är Hide and Seek och Spökjakt, som vunnit Kristallen för årets program 2020 och tittarnas favoritprogram 2021.

Läs också: svenska influencers med egna TV-serier

"Jockiboi" som han kallades när han först blev känd, har kommit en lång väg sedan sin första realityserie 2010. Han är nu gift med familj, och har både tagit del av och producerat många andra serier.

Nu tar Joakim sig an producentrollen för Feed, en uppfriskande vinkling på den klassiska skräckgenren “unga människor terroriseras av okänt väsen”. Scandinavian Content Group står för produktionen. Scandinavian Content Group har på kort tid gjort sig ett namn i branschen för bland annat dramaserien Clark (Netflix) och M/S Estonia (Viaplay). Inspelningsstart 2022.

– Jag är taggad på att göra en modern skräckfilm till dagens publik som blivit lite förbisedd när det gäller svensk film. De flesta svenska produktioner som kallats skräck har snarare varit relationsdraman med spökliga undertoner, det amerikaner skulle kalla "arthouse". Jag vill göra en riktigt otäck skräckfilm. Popcornfilm som gör sig riktigt bra på bioduken, säger Joakim Lundell.

"Allt vi har gjort har lett fram till detta"

Jocke och Jonna i Hide and Seek
Jocke och Jonna i Hide and Seek | Foto: Discovery+

Filmtopp har kontaktat Joakim Lundell som säger följande:

– Allt vi gjort har ju lett fram till detta både omedvetet och samtidigt med en tanke. Först genom ett tusental episoder över sju år på Youtube där vi hela tiden vässat vår produktionsmetod och kännedom om vad nutidspubliken gillar. Senaste åren har jag utvecklat rena serieformat på vår kanal som sedan flyttats till TV när de varit mogna.

Han fortsätter:

– Med tiden har jag sedan blivit både formatskapare, delägare och medproducent av våra serier på Discovery+ och steget till långfilm har kommit helt naturligt. Skräckformatet är något som ligger nära mig, som jag kan rätt väl och som jag alltid velat göra väl ett lämpligt manus dykt upp. Förra året fick jag en idé från Scandinavian Content Group presenterad för mig som vi tagit vidare tillsammans.

Filmen Feed kommer att produceras av Scandinavian Content Group, som bland annat skapat serien Clark för Netflix.

Filmens produktion planeras börja i mars 2022.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL