Jo Nesbø skriver TV-serie om Leonard Cohen – Vem spelar huvudrollen?

Jo Nesbø skriver TV-serie om Leonard Cohen – Vem spelar huvudrollen?

Filmtopp
30 december 2022 kl. 10:12

Dramaserie om poeten och låtskrivaren på ingång

I Thailand skriver nu den norske krimkungen Jo Nesbø på en TV-serie om den älskade artisten Leonard Cohen. Detta rapporterar TT.

Med en imponerande låtskatt med odödliga klassiker som Suzanne, The Stranger Song, So Long, Marianne och givetvis Hallejuah skrev poeten, författaren och låtskrivaren Leonard Cohen in sig i musikhistorien. Mycket har sagts om den kanadensiska barytonen och mer kommer att sägas. Nu med hjälp av den norske krimförfattaren Jo Nesbø.

I en intervju med TT berättar norrmannen, som nu befinner sig i Thailand, att han utöver att knåpa ihop en ny berättelse om polismannen Harry Hole även hjälper en kompis att skriva på en dramaserie om Leonard Cohen. Vilket bolag som har beställt TV-serien framkommer inte.

Leonard Cohen
Många menar att Adam Sandler vore perfekt för rollen. Foto: Netflix/Columbia

Skådespelaren är i dagsläget hemlig

Vem som kommer att ta sig an den stora utmaningen att spela den komplexa rollen som Leonard Cohen, vars liv innefattar flera fascinerande historier och faser, skriver TT att Jo Nesbø vet om, men att det i dagsläget är hemligt. Det framkommer inte heller om serien kommer att berätta hela Cohens historia eller fokusera på en viss fas.

Under åren har flera fans kommenterat likheterna mellan Adam Sandler och den Hall of Fame-invalda stjärnan och redan 2012 gjorde komikern en uppmärksammad parodi på just Hallelujah. Men även om visuella likheterna är uppenbara och Sandler flera gånger visat att han kan tackla dramagenren, skulle det förutsätta att ett bolag av Netflix kaliber har beställt uppdraget och verkligen är beredda att öppna plånboken.

Detta kan Leonard Cohen-serien handla om

Leonard Cohens liv var kantat av flera olika faser – från att han slog igenom på 60-talet 33 år gammal med debuten Songs of Leonard Cohen (1967) och konkurrensen med Bob Dylan till pampiga, Phil Spector-producerade oddbollen Death of a Ladies Man (1978), som blev en favorit bland dåtidens punkare, från åren på det zenbuddhistiska klostret (1994-1999) till den mörka comebacken med Old Ideas (2014).

Det finns många spännande berättelser att gräva i och vi på Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera om Leonard Cohen-serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL