Sveriges mästerkock 2022: Jimmy Guo

Jimmy Guo vinnare av Efter stängning – släpper kokbok

Filmtopp
07 april 2022 kl. 14:04

Då kommer boken Mitt kinesiska skafferi

Jimmy Guo är vinnare av Efter stängning 2022. Som om det inte vore nog släpper han snart också kokboken "Mitt kinesiska skafferi".

Det satt långt inne när Jimmy Guo förlorade finalen i Sveriges Mästerkock 2022. Ja, det var en svettig kamp om titeln där han trots förlusten lyckades imponera stort på juryn, men som i slutet av dagen tilldelade Adam Thullin segern. Hur som helst finns det ingen anledning för Guo att deppa. Tvärtom så har han flera spännande saker att fira! 

Jimmy Guo vinner Efter stängning 2022

Han må ha förlorat finalen i Sveriges Mästerkock, men Jimmy Guo är vinnare av Efter stängning 2022. Detta efter att ha slagit ut två andra mycket skickliga amatörkockar i Helena Ekman och Anja Allvin. I det populära sidoprogrammet, som visas på TV4 Play, ställdes deltagarna i första rundan inför utmaningen att laga en huvudrätt med vitvinssås. I finalduellen var uppgiften att göra en lyxig rätt med krabba på menyn. Jimmy Guo övertygade mest och därmed vann han det hedersamma priset att få diktera Markus Aujalays restaurang Tegelbacken i Stockholm över en kväll. Och då även med sin alldeles egna matmeny.

Så här taggad ser vinnaren av Efter stängning 2022 ut efter att Aujalay gett honom den glada nyheten:

Jimmy Guo vinnare av Efter stängning – släpper kokbok
Jimmy Guo vinnare av Efter stängning – släpper kokbok. Foto: TV4.

Jimmy Guos kokbok – Mitt kinesiska skafferi

Att komma till final i Sveriges Mästerkock och därpå vinna Efter stängning ger sannerligen ringar på vattnet. Efter sin succé släpper Jimmy Guo kokboken Mitt kinesiska skafferi. Det är genom förlaget Mondial som Guos bok möjliggörs och snart når ut till hans följare.

– En bok som förklarar precis vilka ingredienser man behöver att laga riktig kinsesisk mat, och hur man gör såklart!, skriver han till sina följare på Instagram

Redan nu går det alltså att beställa signerade exemplar. Jimmy Guos kokbok Mitt kinesiska skafferi släpps i höst. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL