Jim Carrey tyckte det var ”väldigt obekvämt” att jobba med Morgan Freeman

Jim Carrey tyckte det var ”väldigt obekvämt” att jobba med Morgan Freeman

Emil Oscar Rasmussen
12 juni 2024 kl. 15:00

”Typen av person som alla skådespelare är rädda för”

Jim Carrey kunde inte undgå att påverkas av Morgan Freemans stjärnglans och hans sätt att vara när de spelade in "Bruce den allsmäktige" tillsammans, en upplevelse han beskrivit som "obehaglig".

Jim Carrey och Morgan Freeman är två av vår tids mest älskade skådespelare, men det är ingen självklarhet att magi uppstår när två storstjärnor av den kalibern möts för att spela in en film tillsammans. Det var något som Jim Carrey själv fick uppleva under inspelningen av komedin Bruce den allsmäktige (2003).

I en tidigare intervju med BBC har Jim Carrey avslöjat att Morgan Freemans sätt att vara stundtals spred obekväm stämning på inspelningen.

Jim Carrey tyckte det var ”väldigt obekvämt” att jobba med Morgan Freeman
Foto: Universal Pictures.

Jim Carrey om Morgan Freeman: ”Typen av person som alla skådespelare är rädda för”

Jim Carrey beskriver kollegan Morgan Freeman som en närmast skräckinjagande figur i en äldre BBC-intervju som han gjorde om Bruce den allsmäktige. På frågan om hur det var att jobba med Freeman inleder Carrey med att skämtsamt spotta på golvet.

Spottandet på golvet var uppenbart ett skämt, men det är inte en alldeles för romantisk bild som Jim Carrey målar upp av Morgan Freeman när han beskriver honom.

– Första dagen jag träffar Morgan går jag fram till honom, skakar hans hand och säger "Hej Morgan, det här är fantastiskt, jag är så glad att du gör den här filmen". Och han säger, "Trevligt att träffa dig också. Nu ska du aldrig röra mig igen", återberättar Carrey.

Jim Carrey menar också att Morgan Freeman inte var rädd för att köra med regissören Tom Shadyac.

– Man visste att [Morgan] skämtade, men det var fortfarande så obekvämt. För mig är han den typen av person som alla skådespelare är rädda för, eftersom när du ställer dig framför kameran med honom måste du vara redo. Var redo, annars sätter han eld på din själ.

Även om Carrey inte håller igen med orden verkar det snarare som om det handlade om Morgan Freemans stjärnstatus och svårigheten i att förhålla sig till någon som sätter en sådan hög standard, för han passar samtidigt på att hylla Freeman.

– Morgan Freeman har sån klass. Han är så cool.

Morgan Freeman må ha skrämt upp Jim Carrey en aning, men det verkar alltså inte som om det fanns något otalt mellan dem. Upptäck fler triviaartiklar på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL