Rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 juli 2024 kl. 10:08 | Publicerad 28 augusti 2023 kl. 17:54

Den enda i världen att ha lyckats med bedriften

Har du koll på det unika rekordet som på ett sätt gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin? Om inte, så var beredd på att blåsas av stolen!

Skådespelaren och komikern Jim Carrey står med ena foten i pensionen, och så länge det inte dyker upp något projekt som han bara måste göra, kommer han att göra annat i livet. I februari månad blev det klart att han kommer göra åtminstone en till film, då i en berömd skurkroll

Vi får hoppas på att Jim Carrey fortsätter att göra film, för det är inget snack om att han är en alldeles unik begåvning.

I dag är han en bred skådespelare som kan göra precis vilken roll som helst, men framför allt är det hans säregna och karaktäristiska humor som gett honom en speciell plats i filmhistorien. Det märkte vi inte på minst på nittiotalet när han hade sin starka genombrottsperiod. Det var även i samband med den som han mäktade med en sanslös bedrift som fortfarande är ensam om.

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin
Foto: New Line Cinema.

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Så vad är Jim Carrey helt ensam i filmhistorien om att ha uppnått? Året var 1994 när Carrey inom loppet av elva månader hade tre enorma Box Office-succéer. Det rör sig om Den galopperande detektiven, Dum och Dummare och Masken. Otroligt nog hamnade alla filmerna på första platsen på säljlistorna, vilket gör Carrey till den första och hittills enda skådespelaren någonsin att ha tre filmer överst under samma år.

Man kan definiera skådespelare på många sätt, men det går inte att diskutera Jim Carreys storhet. Vi ska heller inte få för oss att hans rekord på något vis är en slump. Med sin uppfinningsrika komik skar han sig igenom alla brus, och har efter knappt fyrtio år branschen fortfarande inte stött på någon jämlike. Under karriären har han också visat sig vara en mångbottnad skådespelare som kan ta sig an i stort sett vilken roll som helst.

Vi får innerligt hoppas på att Carrey inte lägger ner riktigt ännu. Han är blott 62 år gammal och vi är helt säkra på att han fortfarande har magiska roller i sig. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL