Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 augusti 2023

Den enda i världen att ha lyckats med bedriften

Har du koll på det unika rekordet som på ett sätt gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin? Om inte, så var beredd på att blåsa av stolen!

Han pratar om att han gjort sin sista roll – så länge det inte dyker upp något projekt som han bara inte kan säga nej till. Vi får hoppas på att Jim Carrey fortsätter att göra film, för det är inget snack om att han är en helt unik begåvning. Hans säregna och karaktäristiska humor har gett honom en speciell plats i filmhistorien, det märkte vi inte på minst på nittiotalet när han hade sin starka genombrottsperiod. Det var även i samband med den som han mäktade med en sanslös bedrift som han än i dag är ensam om.

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin
Foto: New Line Cinema.

Här är rekordet som gör Jim Carrey till den största skådespelaren någonsin

Så vad är Jim Carrey helt ensam i filmhistorien om att ha uppnått? Låt oss komma till saken. Året var 1994 när Carrey inom loppet av elva månader hade tre enorma Box Office-succéer. Det rör sig om Den galopperande detektiven, Dum och Dummare och Masken. Otroligt nog hamnade alla filmerna på första platsen på säljlistorna, vilket gör Carrey till den första och hittills enda skådespelaren någonsin att ha tre filmer överst under samma år.

Man kan definiera skådespelare på många sätt, men det går inte att diskutera Jim Carreys storhet. Vi ska heller inte få för oss att hans rekord på något vis är en slump. Med sin uppfinningsrika komik skar han sig igenom alla brus, och har efter knappt fyrtio år branschen fortfarande inte stött på någon jämlike. Under karriären har han också visat sig vara en mångbottnad skådespelare som kan ta sig an i stort sett vilken roll som helst.

Vi får innerligt hoppas på att Carrey inte lägger ner riktigt ännu. Han är blott 61 år gammal och vi är helt säkra på att han fortfarande har magiska roller i sig. 

Frank Stenhammar

NÄSTA ARTIKEL