Bästa filmerna 2022

Jim Carrey osäker på nya Riddler

06 april 2022 kl. 15:53

Paul Danos insats som skurk hyllas av kritiker

Samma roll kan göras på många olika sätt. Varje skådespelare gör ju sin tolkning av den karaktär de spelar. Jim Carrey ställer sig dock tvivlande till Paul Danos tolkning av Batman-skurken Riddler.

Skådespelaren och komikern Jim Carrey är känd för sina excentriska rolltolkningar i filmer som Bruce - Den allsmäktige, Masken och Batman Forever. När nu den nya filmen The Batman visas på biografer runt om i världen har han vissa synpunkter på gestaltningen av karaktären Riddler, en roll han själv gjorde i Batman Forever

Från rött hår till igentejpat ansikte

I Variety delger Jim Carrey sina åsikter om skådespelaren Paul Danos version av Riddler i den nya Batmanfilmen The Batman. I The Batman är Riddler en betydligt mörkare och mer skräckinjagande person än den som Jim Carrey gjorde i Batman Forever. Medan Jim Carreys Riddler var en flamboyant snubbe i gröna kläder och rött hår är den Riddler som Paul Danos porträtterar avsevärt allvarligare, med ansiktet dolt bakom flera lager av tejp. 

För att få en fingervisning om Riddlers olika framträdanden har vi bifogat trailerna för de bägge filmerna här under:

Batman Forever (1995)

The Batman (2022)

Ställer sig frågande till våldet

Jim Carrey är noga med att poängtera att Paul Danos är en fantastisk skådespelare, samtidigt som han menar att han själv inte hade velat göra en så pass våldsam karaktär. I artikeln beskriver han en oro över att Riddlers beteende, i form av att tejpa för ansikten på sina offer, kan inspirera verkliga galningar till att göra likadant. Carrey menar dock att den finns en plats även för denna typer av gestalter på film samt att han tycker dock att filmen är mycket välgjord. 

Det är inte första gången Jim Carrey går ut med hårda ord om våld på film. Efter Sandy Hook-skjutningarna 2013 kritiserade han sin egen film Kick-Ass 2 på grund av dess våld. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL