Jennifer Lopez på väg att få sin tyngsta roll i karriären

Jennifer Lopez på väg att få sin tyngsta roll i karriären

Axel Diedrichs
07 december 2023 kl. 10:12

Uppges vara nära rollen som spindelkvinnan

Det har blivit dags att göra en ny film på "Kiss of the Spider Woman" och ingen mindre än Jennifer Lopez ser ut att vara klar för titelrollen.

Tidningen Variety avslöjar att Dreamgirls-regissören Bill Condon har skrivit manus till en ny musikal på den berömda romanen Kiss of the Spider Woman av Manuel PuigBerättelsen har tidigare filmatiserats framgångsrikt på 80-talet, och gjorts om till Broadwaymusikal på 90-talet. I den nya versionen som snart ska spelas in vill man göra den med Jennifer Lopez i en av nyckelrollerna. 

"Kiss of the Spider Woman" från 1985. Foto: Island Alive.

"Kiss of the Spider Woman" utspelar sig i ett argentinskt fängelse

Kiss of the Spider Woman äger rum i ett argentinskt fängelse år 1981 och Lopez är tänkt att spela huvudrollen som en fiktiv kvinna vid namn Aurora, skapad av Luis Molina. Molina är en homosexuell frisör som avtjänar ett åttaårigt straff för påstådd inblandning i korruption. För att fly undan misären av att vara fånge skapar han "mentala filmer" där Aurora är stjärnan, inte minst i rollen som spindelkvinnan, som dödar sitt byte med en kyss. Men Molinas liv ska vändas upp och ned på nytt när en marxist, Valentin Arregui Paz, placeras i hans cell och de två utvecklar en oväntad vänskap.

Jennifer Lopez har gjort ett flertal stora filmer, däribland strippdramat Hustlers, men sett till hur klassiskt det här verket är och att det rör sig om titelrollen, skulle det innebära hennes tyngsta roll så här långt i karriären. Inspelningen av filmen är tänkt att dra igång i New Jersey i april, vilket är kort efter att Lopez släpper sitt nya album This Is Me… Now. Nog vore en global musikalfilm ett bra sätt att rida vidare på den vågen. 

Vilka som är tilltänkta berättelsens andra bärande roller finns det ännu inga uppgifter om.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL