Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jared Leto spelar modedesignern Karl Lagerfeld i ny film

Jared Leto spelar modedesignern Karl Lagerfeld i ny film

Kristian Andersson | Nyhet
07 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
07 oktober 2022

Biografi om profilens största livshändelser

Senast såg vi honom gestalta en konstnär i Ridley Scotts "House of Gucci. Nu ska Jared Leto spela den tyske modedesignern Karl Lagerfeld i ny film.

Jared Leto ska tillsammans med vännen Emma Ludbrook och deras gemensamma produktionsbolag Paradox Production Company göra en film om den berömde tyske modedesignern Karl Lagerfeld. Leto själv ska spela huvudpersonen, ett löfte som han enligt tidningen WWD gav Lagerfeld innan hans bortgång 2019.

För en tid sedan fick vi följa modefamiljen Gucci i House of Gucci där Leto fick stort beröm för rollen som den talanglöse sonen Paolo Gucci. Nu ska han gestalta en desto mer begåvad herre i Karl Lagerfeld, som var mest känd som chefdesigner för modehuset Chanel.

Jared Leto spelar modedesignern Karl Lagerfeld i ny film
Jared Leto som Paolo Gucci i filmen "House of Gucci". Foto: Universal Pictures.

Än så länge vet vi inte mycket om filmens handling eftersom teamet i skrivande stund jobbar på manuset. Det vi känner till är att den kommer ta upp och fokusera på större händelser i designerns egna liv och hans modeskapande. Lagerfeld gick bort 2019 efter sex års kamp mot cancer. Han är idag ihågkommen som en av de viktigaste och mest inflytelserika modedesignerna i världen.

Vem som kommer att regissera filmen och när den släpps känner vi inte till i nuläget.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL