Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Guardians of the Galaxy vol 3

James Gunn sparkad från Guardians of the Galaxy

Eric Diedrichs | Nyhet
21 juli 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
21 juli 2018

Tio år gamla tweet kostade James Gunn jobbet.

James Gunn, regissören och manusförfattaren bakom det två första Guardians of the Galaxy-filmerna, har avskedats av Disney på grund av olämpligt Tweetande. Gunn kommer således inte att regissera den tredje Guardians of the Galaxy-filmen.

The Playlist rapporterar att den populära filmskaparen James Gunn inte kommer att regisserade den tredje filmen i Guardians of the Galaxy-serien. Anledningen är gamla twittermeddelanden Gunn postat för nästan ett decennium sedan. Tweeten ska bland annat ha handlat om kontroversiella ämnen som förintelsen och våldtäkt. Trots att tweeten är skrivna som skämt, och att de har närmare tio år på nacken, har Disney valt att avskeda regissören.

Tweeten som har kostat James Gunn jobbet.
Tweeten som har kostat James Gunn jobbet.

Disneys talesman Alan Horn säger följande:

– The offensive attitudes and statements discovered on James’ Twitter feed are indefensible and inconsistent with our studio’s values, and we have severed our business relationship with him.

Anledningen att James Gunns Twitterhistorik började granskas berodde bland annat på att han nyligen var i blåsväder i och med en twitterattack mot president Donald Trump.

Vem som kommer ta över arbetet med Guradians of the Galaxy vol. 3 är i dagsläget inte fastlagt. Håll dig uppdaterad på Filmtopp för nästa rapport.