James Franco ska spela Fidel Castro – kritiseras hårt

James Franco ska spela Fidel Castro – kritiseras hårt

06 augusti 2022 kl. 10:08

John Leguizamo går hårt åt valet av casting

I torsdags blev James Franco klar för att spela den kubanska diktatorn Fidel Castro i den kommande filmen "Alina of Cuba: La Hija Rebelde". Nu går skådespelaren John Leguizamo ut och kritiserar valet.

Det är den Oscarsnominerade skådespelaren James Franco, känd från Spider-Man och 127 Hours, som kommer att spela kubanska ledaren och revolutionären Fidel Castro i Miguel Bardems kommande lågbudgetfilm Alina of Cuba: La Hija Rebelde. I filmen ska Mia Maestro spela Natalia som Castro hade en kärleksaffär med. Likaså har Ana Villafane en bärande roll för filmen som Castros egna dotter vid namn Alina Fernandez. 

Manuset till filmen skrivs av Oscarsnominerade Jose Rivera och Pulitzerbelönade Kilo Cruz. Vad filmen kommer att handla om i närmare detalj hålls fortfarande hemligt. 

"James Franco är inte latino!"

John Leguizamo
John Leguizamo i "John Wick 2". Foto: Lionsgate.

När den kända skådespelaren John Leguizamo fick veta att man valt att casta James Franco för att spela Fidel Castro såg han genast rött: 

– Hur pågår detta fortfarande? Hur kan Hollywood exkluderas oss ​​och stjäla våra berättelser?, skriver John Leguizamo till sina följare på Instagram

Han fortsätter: 

– Bojkotta! Detta är åt helvete, och en en riktigt svår historia att berätta utan förhärligande, vilket skulle vara fel! Jag har inga problem med Franco men han är inte latino!

Leguizamo förespråkar ofta Latino-representation i Hollywood. 2020 sade han till tidningen People att "vi är nästan tjugo procent av befolkningen men får färre än en procent av berättelserna som berättas av Hollywood och strömmande media. Jag känner bara att det gör sådan skada för barn att inte se sig reflekteras tillbaka på ett positivt sätt".

Än så länge har inte Franco kommenterat Leguizamos reaktion.

När "Alina of Cuba" har premiär vet vi inte i nuläget.

 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL