Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Terminator

James Cameron efter Avatar: "Skulle inte vilja göra Terminator idag"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 december 2022

Regissören tycker inte att världen behöver fler Terminator-filmer

Hoppas du innerligt på att James Cameron ska väcka liv i Terminator? Då lär du bli besviken av Avatar-regissörens nya intervju som slår hål på drömmen.

68-årige James Cameron är äntligen bioaktuell med sin nya Avatar-film The Way of Water, som redan sålt biljetter för flera miljarder kronor världen över. Drömmer du om att regissören ska komma tillbaka med nya filmer från sin andra älskade filmserie? Då vill du inte hoppas för mycket. I en intervju avslöjar Cameron att han inte skulle vilja göra fler Terminator-filmer i dag. Faktum är att han till och med verkar känna viss ånger runt särskilda beslut han tog under skapandet av dem. 

James Cameron efter Avatar: "Skulle inte vilja göra Terminator idag"
Linda Hamilton i "Terminator 2 – Domedagen". Foto: Tri-Star Pictures.

James Cameron om att inte vilja göra fler Terminator-filmer

När den stora filmskaparen fick sitt genombrott med Terminator banade han vägen för en av världens mest berömda filmserier, och hans uppföljare Terminator 2 – Domedagen anses vara en av tidernas bästa actionfilmer. Men när det blev känt att James Cameron klippte bort tio minuter ur Avatar 2 för att han ville balansera upp våldet med något ljusare, förklarade han vidare att han inte skulle kunna tänka sig att göra flera Terminator-filmer. Förklaringen har att göra med den bekymrande tid vi nu lever i:

– När jag tittar tillbaka på vissa filmer jag gjort, så vet jag inte om jag skulle göra dem i dag. Jag vet om jag skulle fetischisera vapen på det sättet som jag gjorde i Terminator-filmerna för trettio år sedan. Vad som händer i vårt samhälle i dag får det att vrida sig i magen på mig, sade filmskaparen till Esquire Middle East.

Nej, Cameron verkar som bekant ha siktet helt inställt på sina kommande Avatar-filmer, som nu ryktas bli hela sju stycken. Filmen som står näst på tur, "Avatar 3", förväntas ha premiär på bio under hösten 2024.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL