Jägarna säsong 2 med Rolf Lassgård på gång

Jägarna säsong 2 med Rolf Lassgård på gång

Filmtopp
09 september 2020 kl. 10:09

Får sällskap av Simon J Berger och Lena Endre.

Inspelningarna av en andra säsong av C Mores och TV4:s publiksuccé "Jägarna" har just börjat i Älvsbyn. Serien kommer att ha premiär på C More och TV4 under 2021. Rolf Lassgård får sällskap av bland andra Simon J Berger och Lena Endre.

I den andra säsongen av "Jägarna" så har Erik (Rolf Lassgård) funnit sig tillrätta i tillvaron när ett gammalt fall gör sig påmint. Joar Särn (Simon J Berger) som dömdes för mord 15 år tidigare, hävdar sin oskuld och Erik måste ifrågasätta sitt agerande, kanske har han begått ett ödesdigert misstag. Erik hamnar mitt i en hård konflikt mellan de som är övertygade om att Särn är en kallblodig mördare och de som tar honom i försvar. Gamla sår rivs upp i den lilla orten i Norrbotten och Erik har inget annat val än att återvända till fallet och söka sanningen på nytt – även om det leder till en mördare som står honom närmare än han tror.

Simon J Berger (Exit, Torka aldrig tårar utan handskar) spelar Joar Särn i den andra säsongen av Jägarna.

– Jag är väldigt glad över att göra rollen som Särn. Det är en mångfacetterad karaktär som låter mig måla med de starka färgerna, precis som jag gillar. Dessutom kontrasterar den rätt bra med andra roller jag har gjort den sista tiden, och det är en stor bonus! Materialet, manuset, är också väldigt välskrivet, och det är nästan det viktigaste. Jag har länge velat jobba med Jens Jonsson, så jag är mycket glad att äntligen få tillfälle till det. Och så är det så klart kul att vara med i fortsättningen på den första Jägarna-filmen, som gjorde stort intryck även på mig när den kom, säger Simon J Berger.

Lena Endre (Tunn is, Min pappa Marianne) är glad över att ansluta till Jägarnas ensemble som åklagare Thompson.

– Det är så fantastiskt att få vara igång och jobba igen och att vara i Älvsbyn med Rolf och hela gänget. Det känns verkligen underbart! Att bli en del av Jägarna känns förstås speciellt - jag är ju själv norrlänning och att vara uppe och spela in här känns verkligen som att åka hemåt igen, säger Lena Endre.

Rolf Lassgård (Jägarna, En man som heter Ove, Min pappa Marianne) har spelat huvudrollen i samtliga delar av Jägarnauniverset – långfilmen Jägarna (1996), Jägarna 2 (2011) och första säsongen av tv-serien Jägarna som hade premiär på C More 2018.

– Man vet ju lite vad som väntar när det är dags för inspelning av Jägarna. Det är utmanande både fysiskt och psykiskt, och så har också starten för denna säsong varit! Det som skapar lust är att återigen arbeta ihop med bekanta ansikten från förra säsongen som manusförfattare, regissörerna Jens Jonsson och Johan Lundin och flera av skådespelarna som Johannes Bah Kunke, Johan Marenius Nordahl och Annika Nordin! Men också naturligtvis att träffa nya ansikten i rollistan. Jag är jätteglad att återigen få arbeta med Lena Endre efter vårt mycket spännande samarbete i Min pappa Marianne, men också att för första gången ordentligt få arbeta tillsammans med Simon J Berger. Vi har också fått ett otroligt varmt mottagande här i Älvsbyn, och det känns att Jägarna verkligen är en del av Älvsbyns historia. Det är jag stolt över, säger Rolf Lassgård.

Flera av skådespelarna från säsong 1 återvänder till den andra säsongen, däribland Johan Marenius NordahlAnnika NordinJohannes Kuhnke och Caroline Johansson Kuhmunen.

Säsong 2 av "Jägarna" väntas ha premiär på C More och TV4 under 2021. Huvudförfattare Björn Carlström och Stefan Thunberg samt regissörerna Jens Jonsson och Johan Lundin återkommer från säsong 1. "Jägarna" produceras av Per Janérus/Harmonica Films i i samarbete med SF Studios och i samproduktion med Filmpool Nord på beställning av C More och TV4. Jägarna distribueras internationellt av ITV Studios. Exekutiv producent på C More och TV4 är Lisa Dahlberg.

För fler nyheter --> scrolla vidare eller tryck här!

NÄSTA ARTIKEL