Jägarna blir ny TV-serie på C More

Jägarna blir ny TV-serie på C More

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 21 juni 2017 kl. 22:06
jägarna blir ny tv-serie
Rolf Lassgård och regissören Jens Jonsson. Foto: C More.

Långfilmsserien Jägarna har nått närmast kultstatus med filmernas porträttering av maktkampen på den norrländska landsbygden när den hemvändande polisen Erik på ett eller annat sätt hamnat i konflikt med både sin familj och den lokala polismakten. Nu står det klart att succéfilmerna får en fortsättning som originalserie i C More med exklusiv streamingpremiär under 2018. I huvudrollen som Erik återses Rolf Lassgård.

-Arbetet med Jägarna-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen! säger Rolf Lassgård.

Den flerfaldigt Guldbaggeprisade filmserien Jägarna centreras kring polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård). I Jägarna (1996) återvänder Erik från Stockholm till sitt barndomshem i Norrbotten och upptäcker hur det lokala jaktlaget gått långt utanför lagens gränser. Erik fastnar i en svindlande historia om mord och svek. Filmen blev en stor succé och i uppföljaren, Jägarna 2 (2011), beger sig Erik ännu en gång motvilligt hemåt för att assistera i en utredning som tar allt mer dramatiska vändningar – och återigen finner han sig på kollisionskurs med sina familjemedlemmar och lagen.

- Jägarna har med sin tematik och unika skildring lämnat ett bestående avtryck i filmsverige. Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla över att få ta Eriks resa vidare och över att Rolf Lassgård väljer att återvända i huvudrollen. Satsningen på våra C More-originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef C More och TV4.

Rolf Lassgård som Erik i långfilmen "Jägarna" från 1996.

När historien tar vid har Erik ännu en gång lämnat Stockholm bakom sig och återvänt till sin hembygd – men den här gången för gott. Rolf Lassgård tar återigen sig an rollen som den egensinnige polisen Erik.

Läs också: Intervju med Rolf Lassgård

- Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen! Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän! säger Rolf Lassgård.

Långfilmserien om polisen Erik, regisserade av Kjell Sundvall, har blivit svenska klassiker. För regin denna gång står den prisbelönta regissören Jens Jonsson (Snabba cash - Livet deluxe). Jägarna är en originalserie från C More i sex delar med exklusiv premiär under nästa år i streamingtjänsten och kommer därefter att sändas i TV4. Inspelningarna sker i Norrbotten i området kring Älvsbyn med start till hösten.

Huvudförfattare av manus är Björn Carlström (Jägarna, Jägarna 2) och Stefan Thunberg (Jägarna 2, Hamilton: I nationens intresse)Serien produceras av Harmonica Films och SF Studios och är en samproduktion mellan C More/TV4, SF Studios och Filmpool Nord.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL