Jag är Zlatan

Premiär för Jag är Zlatan flyttas efter nya beskeden

Filmtopp
10 januari 2022 kl. 15:01

Ännu en gång försenas filmen

Efter regeringens besked flyttas premiären för "Jag är Zlatan"-filmen. Trots detta har den redan haft premiär utanför Sveriges gränser.

Jens Sjögrens filmatisering av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic storsäljare Jag är Zlatan flyttas fram, detta meddelar Nordisk Film efter dagens besked om nya restriktioner.

Filmen skulle ha haft premiär fredagen den 14 januari, men så blir inte fallet. Trots detta har filmen redan fått premiär i Italien där den gjorde stor succé. Initialt var det tänkt att Jag är Zlatan skulle gått upp på svenska biografer redan den 10 september 2021.

– Vi är väldigt ledsna över att behöva ta det här beslutet, men för att ge filmen de möjligheter att möta den publik som den förtjänar är detta nödvändigt  Intresset för filmen Jag är Zlatan är väldigt stort och när den väl går upp på bio ska det vara inför så fulla salonger som möjligt, Säger Fredrik Heinig Producent på BR•F.

Filmen är producerad av Frida Bargo, Mattias Nohrborg och Fredrik Heinig för BR•F i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, Poeter och Partners och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

När Jag är Zlatan får premiär är ännu inte bestämt. I Danmark förväntas däremot filmen ha premiär den 21 April.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL