20 år senare: Jack Black återförenar gänget från School of Rock

Jack Black om att göra School of Rock 2: “Jag är redo“

Axel Diedrichs
22 mars 2024 kl. 11:03

Skådespelaren drömmar om att få återförena klassen

Jack Black berättar att han är "redo" för att göra "School of Rock 2", och han har till och med kommit på vad han vill att den ska heta.

Det har gått mer än tjugo år sedan Jack Black gjorde vad som än i dag är hans mest berömda komedi, School of Rock, som regisserades av Richard Linklater och skrevs av The White Lotus-skaparen Mike White. Fansen har länge drömt om att få en uppföljare med läraren Dewey Finn och hans rockiga skolklass, något som Black själv sagt att han vill göra. I en ny intervju har han uttryckt sin önskan om att få göra School of Rock 2 på nytt. Han har även sagt vad han vill att den ska heta. 

Jack Black om att göra School of Rock 2: “Jag är redo“
Foto: Paramount Pictures.

Jack Black "redo" för School of Rock 2

Det kan tyckas vara märkligt att School of Rock aldrig fick någon uppföljare när det begav sig, men ännu lever hoppet. Filmens stjärna Jack Black har pratat med JOE där han sagt att han vill göra en till film, nu mer än tjugo år sedan originalet slog ned på biograferna.

– Jag önskar att det ska finnas en School of Rock 2: Electric Boogaloo. Jag är redo, säger han. 

Black tror dock att filmen kan komma att dröja ett bra tag till, detta eftersom projektet måste ha med Mike White ombord:

– Mike skrev den första, och han är ett geni. Vi måste ha honom tillbaka [för att kunna göra en uppföljare] men han är väldigt upptagen med The White Lotus, som är den bästa serien på TV.

Återförenades med gänget

Även om vi ännu inte fått se Jack Black och gänget som spelar Deweys elever i filmen tillbaka på vita duken, så har vi fått se dem återförenas på scenen. 2013 bjöd han upp sina yngre skådespelarkollegor för att ännu en gång framföra It's A Long Way To The Top inför en fullsatt publik på en filmskola. Då var det tioårsjubileum för filmen. Förra året pratade Black om att de skulle göra en återförening inför dess tjugoårsjubileum. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL