Intervju med Håkan Hellström – första på över 5 år

Intervju med Håkan Hellström – första på över 5 år

Emil Oscar Rasmussen
23 maj 2023 kl. 12:05

Håkan Hellströms oväntade intervju

De senaste åren har intervjuer med Håkan Hellström lyst med sin frånvaro, men nu har den första intervjun med artisten på över fem år kommit ut. Oväntat nu är det amerikanska ESPN som står för intervjun efter att ha kontaktat Hellström om kortfilmen "Vem vill vara din vän när du tappat glansen".

Förra veckan släppte Håkan Hellström kortfilmen Vem vill vara din vän när du har tappat glansen, där vi får se den svenska stjärnan ta sig an uppdraget att coacha ett gäng globala fotbollsstjärnor ... lookalikes. I truppen för Håkans FK Poetiska hittar vi Zlaatan, Mezzi, Ronaldå och två Bæckhams, som förbereder sig inför en drabbning med IFK Försök.

Kortfilmen har släppts vid sidan om Håkan Hellströms senaste skiva Poetiska försök och är döpt efter låten på skivan med samma namn som kortfilmen. Nu har det drygt 11 minuter långa verket med kändiskopiorna i centrum väckt uppmärksamhet även utanför de svenska gränserna.

Håkan Hellströms första intervju på över 5 år

Håkan Hellström är en av Sveriges största artister någonsin och de flesta tidningar och journalister hade kastat sig över möjligheten att få intervjua stjärnan. Trots det har personporträtten och samtalen med honom lyst med sin frånvaro i media. Vi har visserligen fått se Hellström öppna upp i dokumentärer, men de traditionella intervjuerna har han hållit sig undan – tills nu.

Aningen oväntat är det amerikanska sportnätverket ESPN som lyckats få till en eftertraktad intervju med Hellström efter att ha kontaktat honom om Vem vill vara din vän när du har tappat glansen-filmen. I Hellströms samtal med ESPN diskuteras allt från hur de valde ut skådespelarna i kortfilmen till artistens relation till fotboll och musik.

– Jag började spela fotboll och trummor vid samma tidpunkt när jag var tio år, säger Håkan i intervjun. Jag upptäckte snabbt att jag blandade ihop de två aktiviteterna. I båda fallen krävdes det hundraprocentig hängivelse. Konstigt nog var det samma typ av kamp. Båda sakerna involverar rytm, hängivelse, lagarbete, passion och kamp.

Håkan pratar också om vikten av att fokusera på de mentala aspekterna som coach – att alltid sätta upp nya målsättningar för att ha något att kämpa för.

Intervju med Håkan Hellström – första på över 5 år
Screenshot från Facebook.

"Deras lookalikes var tyvärr också döda"

En av de mer fascinerande delarna av Håkan Hellströms intervju med ESPN involverar hur de hittade sina lookalikes till filmen och vilka fler som övervägdes. I slutändan utgjordes truppen i filmen som sagt av "kopior" av ZlatanMessiRonaldo och Beckham, men det fanns även planer på att involvera en Diego Maradona och en Pele.

– Vi tittade på Maradona och Pele, men deras lookalikes var tyvärr också döda, avslöjar Hellström. Vi hade också ett långt samtal med en Mbappe-lookalike, men det var något med de yngre spelarna som inte kändes lika intressant som med de äldre.

Håkan utvecklar också varför valet föll på att använda sig av lookalikes:

– Jag ville göra ett varmt och roligt porträtt av ett lag med superstjärnor som har passerat toppen av sina karriärer. För att lyckas med det anlitade vi det näst bästa, deras lookalikes, och alla dessa killar visade sig vara fantastiska människor.

Avslutningsvis avslöjar Håkan också att han aldrig har träffat den riktiga Zlatan, men att ett band bildades mellan honom och tyska Pierre Luchtenveld som spelade Zlatan-kopian.

– En dag kanske jag träffar den riktiga, men till dess känns det bra att veta att jag kan prata med den tyska då och då. Han kommer faktiskt till min spelning i Stockholm i augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL