Inspelningen av Mad Max-filmen Furiosa klar – då har den premiär

Inspelningen av Mad Max-filmen Furiosa klar – då har den premiär

28 oktober 2022 kl. 15:37

Snart kommer den hajpade spinoffen

2015 fick vi se "Mad Max: Fury Road", en älskad actionfilm som nominerades till sex Oscars. Snart kommer föregångaren "Furiosa" som nu är färdiginspelad.

Det är skådespelaren Anya Taylor-Joy som gått ut på Instagram och bekräftat att inspelningen av den femte Mad Max-filmen Furiosa nu är färdig. Hon bjuder på tre bilder från inspelningen. I det kommande projektet spelar Joy ingen mindre än Furosa själv, och hon jobbar med skådespelare som Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones och Goran D. Kleut.

I Furiosa kommer vi att följa en yngre Furiosa som tidigare spelades av Charlize Theron i Mad Max: Fury Road. Den nya filmen är en föregångare till de andra, där vi får se flera av karaktärerna i tidigare ålder.

I filmen rycks titelkaraktären från den "Gröna platsen" av sin mor och faller då i händerna på den ökända ledaren Dementus. Hans gäng där Furiosa blir en del av tar sig igenom landskapet tills att de kommer till citadellet där ingen mindre än tyrannen Immortan Joe bestämmer. Det blir krig mellan Dementus och Immortan Joe, vilket ställer Furiosa inför tuffa utmaningar.

Inspelningen av filmen påbörjades i juni i södra Wales och Australien. Produktionen uppges vara den största som genomförts i dessa länder. 

"Furiosa" har premiär den 24 maj 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL